همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

شگرد جدید پزشکان زیر میز بگیر!/ چگونه می‌توانیم از پزشک متخلف شکایت کنیم؟


این روزها معضل زیر میزی بگیری پزشکان کشورمان به یک سوژه تبدیل شده است، سوژه ای که از یک سو موجب تعجب مردم و از سوی دیگر موجب خشم عده ای شده است! با در نظر نگرفتن عصبانیت این عده ای خاص، باید به تعجب مردم توجه بیشتری شود، زیرا در اذهان عمومی سوال های بی جوابی ایجاد شده است. سوال هایی از جمله اینکه آیا پزشکی که سوگند یاد کرده‌ به وظایفش در قبال آموزشی که دیده عمل کند، می تواند زیر میزی بگیرد؟!

در پاسخ به پرسش فوق عمومیت جامعه و به نقل از کارشناسان مربوطه باید بگوییم‌: آری می‌شود! وقتی زیر میزی بگیری مرسوم شود قطعا به پزشکان هم سرایت خواهد کرد‌!

همه چیز از زمانی آغاز شد که یکی از رسانه‌های داخلی در اقدامی جنجالی، نام پزشکان زیر میزی بگیر را به طور مخفف منتشر کرد. در این زمان بود که مردمی که تا دیروز پزشکان را محرم خویش می‌شماردند دیگر چنین تصوری از پزشک خود نداشتند.   
 
ابلاغ شیوه نامه برای برخورد با پزشکان زیرمیزی بگیر

آبان ماه امسال بود که وزیر بهداشت در راستای سیاست‏های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، به منظور جلوگیری از وقوع تخلفات در بخش سلامت و رسیدگی به شکایات از عملکرد اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در بخش سلامت کشور، "شیوه نامه اجرایی بسته نظارتی اجرای کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت"را ابلاغ کرد.

بر اساس این شیوه نامه هرگونه دریافتی بالاتر از سقف تعرفه خدمات سلامت مصوب هیئت وزیران به هر طریقی از جمله قید خدمات ارائه نشده در صورت حساب بیمار، دریافت هرگونه وجه بدون ارائه رسید رسمی هرگونه دریافتی خارج از بیمارستان ها و مراکز جراحی محدود بابت ارائه خدمات در این موسسات، عقدهرگونه قرارداد یا پرداخت بالاتر از تعرفه های مصوب هیئت وزیران توسط سازمان های بیمه گر پایه و تکمیلی و سایر نهادهای حمایتی و سایر سازمانهای دولتی و غیر دولتی خریدار خدمات سلامت و هرگونه تبانی مالی بین موسسات و مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت به ضررگیرندگان خدمات تخلف محسوب می شود.

بر اساس این شیوه نامه در صورت وقوع تخلف در هر یک از مراکز خصوصی و خیریه و عمومی غیر دولتی، مراکز دولتی وابسته به دانشگاه یا دانشکده های علوم پزشکی و نیز تخلف پزشکان شاغل در بخش خصوصی و خیریه و عمومی غیر دولتی، مجازات های متفاوتی در نظر گرفته شده است.

تعریف تخلفات:

منظور از تخلف در این شیوه نامه موارد ذیل است:

1- هرگونه دریافتی بالاتر از سقف تعرفه خدمات سلامت مصوب هیئت محترم وزیران به هر طریقی از جمله قید خدمات ارائه نشده در صورت حساب بیمار

2- دریافت هرگونه وجه بدون ارائه رسید رسمی

3- هرگونه دریافتی خارج از بیمارستان ها و مراکز جراحی محدود بابت ارائه خدمات در این موسسات

4- عقدهرگونه قرارداد یا پرداخت بالاتر از تعرفه های مصوب هیئت محترم وزیران توسط سازمان های بیمه گر

پایه و تکمیلی و سایر نهادهای حمایتی و سایر سازمانهای دولتی و غیر دولتی خریدار خدمات سلامت .

5- هرگونه تبانی مالی بین موسسات و مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت به ضررگیرندگان خدمات
 
مردم چگونه می توانند از پزشک زیر میز بگیر شکایت کنند؟
 
تمام افراد حقیقی و حقوقی می توانند از طریق تماس با سامانه تلفنی 1690 یا ثبت شکایت در سایت اینترنتی www.1690.ir شکایات خود را اعلام و کد رهگیری دریافت نمایند. شکایات مزبور پس از دریافت از سوی مرکز ملی پاسخگویی و رسیدگی به شکایات حداکثر ظرف دو روزکاری، ضمن اعلام موضوع به شاکی، جهت تکمیل مستندات وتهیه گزارش نظارتی به کمیته کارشناسی ستاد استانی ارجاع می شود و کمیته کارشناسی حداکثر ظرف 10 روز کاری پرونده را تکمیل و به دادسرای انتظامی نظام پزشکی شهرستان و کمیسیون ماده 11 تعزیرات حکومتی ارسال می نماید.
 
شگرد جدید پزشکان زیر میز بگیر!

نکته قابل تامل اینجاست که پزشکان زیر میزی بگیری هستند که در حین درمان ، با عنوان حق الزحمه همکاران از شما پول دریافت می کنند.

در این رابطه خانمی 25 ساله می گوید: زمانی که پدرم قلب درد گرفت، برای درمان به بیمارستان رفتیم و پس از معاینات لازمه پزشک معالج پدرم گفت باید مبلغ ده میلیون تومان برای جراحی قلب پدرم واریز کنیم و ما بعد از اینکه پول هایمان را جمع کردیم و بخشی از آن را نیز از دوستان وآشنایان قرض کردیم موفق شدیم تا این مبلغ را به حساب بیمارستان واریز کنیم.

روز عمل قلب پدرم بود که ما پشت در بسته اتاق عمل منتظر ماندیم تا برای سلامتیش دعا کنیم. زمانی که پزشک جراح او از اتاق عمل بیرون آمد و ما جویای حال پدرم شدیم این جمله را شنیدیم: لطفا مبلغ سه میلیون تومان به صورت نقد و داخل پاکت برای حق الزحمه همکارانم بیاورید!

این خانم در ادامه می گوید: پدرم هنوز در اتاق و تحت عمل جراحی این پزشک بود! نه می توانستم مخالفت کنم و نه اینکه در آن موقعیت با 1690 تماس بگیرم! به ناچار راهی جز اینکه به فرمایشات جراح پدرم عمل کنم، نداشتم!
 
پول مهم تر است یا بیمار؟

پس از ابلاغ "شیوه نامه اجرایی بسته نظارتی اجرای کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت" که سعی در مقابله با گرفتن زیرمیزی از سوی پزشکان داشت، موجی از اعتراضات از سوی برخی پزشکان در شبکه های اجتماعی به راه افتاد.

این دسته از پزشکان معتقد بودند که هیچ وزیری تا به حال اینگونه به صنف خود توهین نکرده است! و به هر طریقی به نقد این شیوه نامه پرداختند. آنان معتقد بودند که یک پزشک، پول برایش در اولویت نیست بلکه بیمار برایش ارجحیت دارد!

به تازگی در رسانه ها اعلام شده که پزشک متخلفی در تهران به دلیل گرفتن زیرمیزی، ۱۶۰ میلیون ریال جریمه شده است! بر اساس آنچه که شعبه تعزیرات حکومتی تهران اعلام کرده است، این پزشک متخلف از بیمار خودش بابت هزینه های درمان پول اضافه دریافت کرده است.

بر همین اساس، و به دنبال شکایت شاکی خصوصی، پرونده ای برای این پزشک در تعزیرات حکومتی تهران تشکیل گردیده و پس از احراز تخلف او، مبلغ ۸۰ میلیون ریال به بیمار شاکی عودت داده شد. ضمن اینکه، پزشک متخلف به پرداخت ۱۶۰ میلیون ریال در حق صندوق دولت جریمه شد. همچنین، توبیخ کتبی و درج در پرونده پزشکی، از دیگر موارد تبیهی این پزشک زیر میزی بگیر بوده است.

در همین حال دکتر ایرج خسرونیا رئیس دادگاه بدوی سازمان نظام پزشکی در ارتباط با نحوه جریمه پزشکان متخلف در سازمان تعزیرات حکومتی، اظهار می کند: تعزیرات حکومتی، پزشکان را بر اساس پولی که از بیمار می گیرند، جریمه نقدی می کند. به این صورت که بعد از محاسبه پول اضافه ای که بابت یک عمل جراحی و سایر موارد درمانی از بیمار گرفته است، آن مقدار پول را بر اساسا تعداد جراحی هایی که در یک سال انجام داده، ضریب بسته و میزان جریمه نقدی او محاسبه می شود.

خسرونیا با اعلام اینکه تعداد پزشکان متخلف که در تعزیرات حکومتی محکوم می شوند بیشتر از آمار سازمان نظام پزشکی است، افزود: روش برخورد سازمان نظام پزشکی با پزشکان متخلف، متفاوت با تعزیرات حکومتی است. تنبیهات نظام پزشکی، پولی و نقدی نیست. بلکه شامل ابطال پروانه کار پزشک، محرومیت موقت و دائمی از طبابت و توبیخ کتبی و شفاهی در پرونده پزشک است.

حال سوال ما از این دسته از پزشکان که در شبکه های اجتماعی معترض به مبارزه با زیرمیزی هستند و تمام پزشکان را پاک از این عمل ناپسند می دانند، این است که آیا اخباری که تیتر رسانه ها می شود و گواهی می دهد که پزشکان زیادی درگیر گرفتن زیر میزی شده اند را می خوانند؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد