همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

«گل مریخی» سیاره سرخ چه بود؟

7-604.jpg

دانشمندان اعلام کرده‌اند که یک گل مریخی که چندی پیش در تصاویر ارسالی کاوشگر مریخ باعث شگفتی دانشمندان شده بود، دانه یا ریگ دو میلیمتری بوده که درون یک سنگ ادغام شده است.

 دانشمندان پروژه کنجکاوی روز گذشته (سه‌شنبه) به توضیح طبیعت یک گل ریز تابنده در یک سنگ مریخی پرداخته و محلی را که قرار است از مته کاوشگر برای اولین بار استفاده شود نیز نمایش دادند.

این موضوع به یک کشف جالب اشاره داشت که بر اساس آن، محلی که کنجکاوی اکنون در آن مشغول به کار است، حتما با آب بوجود آمده و می‌تواند بینشهای جدیدی را در مورد تاریخچه زمین‌شناسی مریخ فراهم کند.

گل مریخی که تا حدی به دلیل ظاهر متفاوت آن با سنگ اطراف خود، به سرعت در اینترنت منتشر شده بود در حقیقت یک تصویر میکروسکوپی از دوربین MAHLI کنجکاوی بوده است. دانشمندان این کاوشگر آن را یک دانه معدنی نسبتا بزرگ یا یک ریگ به اندازه دو میلیمتر خواندند که برای بررسی آن به اطلاعات شیمیایی بیشتر نیاز است.

به گفته دانشمندان، احتمالا دانه‌های با رنگ تیره‌تر نیز در محیط اطراف وجود داشته که می‌توانند اطلاعات جالبی را در مورد تاریخچه این ناحیه در اختیار بگذارند.

کاوشگر رباتیک کنجکاوی پس از گذشت پنج ماه از ورود در سطح مریخ، اکنون با شواهد زیادی در مورد دست داشتن آب در شکل‌گیری محیط در میلیاردها سال قبل احاطه شده است. از این رو دانشمندان تصمیم گرفته‌اند که برای اولین بار از مته کنجکاوی بر روی یک سنگ تخت موسوم به «جان کلین» استفاده کنند که نام خود را از معاون سابق مدیر پروژه ماموریت آزمایشگاه علوم مریخ که سال 2011 درگذشت، گرفته است.

تصویر کنجکاوی از این سنگ نشان‌دهنده رگه‌های مشخص پر شده از مواد معدنی سفید بوده که به نظر سولفات کلسیم است. این رگه‌ها هنگامی شکل گرفته‌اند که آب از میان ترکها عبور کرده و مواد معدنی را در کناره آنها ته‌نشین کرده بودند.

این اولین بررسی نزدیک کنجکاوی از مواد معدنی خواهد بود که با رسوب آب در یک محیط زیرسطحی شکل گرفته‌اند.

دانشمندان، آغاز این عملیات حفاری را برای دو هفته آینده پیش‌بینی کردند.

ماموریت اولیه کنجکاوی در دو سال آینده، تعیین امکان برخورداری مریخ از اجزای شیمیایی مورد نیاز برای حیات است. در نهایت این کاوشگر یک تنی به سوی کوهستان پنج کیلومتری شارپ در مرکز دهانه گیل خواهد راند اما دانشمندان قصد دارند از این زمان برای بررسی اسرار این سیاره استفاده کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد