ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
رنگدانههای گیاهی آبمیوهها نیز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سرطان را کاهش میدهند. دوغ نیز یکی از نوشیدنیهای سنتی و رایج در ایران است. مصرف دوغ در سلامت و استحکام استخوانها و دندانها موثر است؛ به طوری که ارزش غذایی هر دو لیوان دوغ معادل یک لیوان شیر است.
چای هم به عنوان نوشیدنی جهانی، انواع مختلفی مانند چای سبز و سیاه را شامل میشود. تحقیقات نشان داده است ترکیبات گیاهی مفید چای سبز خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. فلوئور موجود در چای نیز پیشگیری از پوسیدگی دندانها را سبب میشود.
قهوه نیز حاوی کافئین است که موجب رفع خستگی میشود؛ اما مصرف بیش از حد آن اختلال در جذب بعضی از مواد مغذی مانند آهن و کلسیم را سبب شده و زمینه ساز ابتلا به کم خونی و پوکی استخوان میشود.