همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

یک کارشناس جغرافیا:مجموع ته‌نشست نمک جامد دریاچه ارومیه بیش از 5

یک کارشناس ارشد جغرافیا گفت: پیش از تأمین آب مورد نیاز دریاچه ارومیه باید میلیاردها تن نمک موجود در کف دریاچه را جمع‌آوری کرد.

"سمیه محمدی" در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان (ایسنا)، منطقه آذربایجان‌غربی افزود: مطالعات اکتشافی انجام شده برای استحصال نمک دریاچه ارومیه نشان داده است که مجموع ته نشست نمک جامد دریاچه ارومیه به بیش از 5 میلیارد تن می‌رسد که فرآوری و استحصال نمک‌های دریاچه با احداث حوضچه‌های تبخیر خورشیدی و کارخانه‌های فرآوری امکان‌پذیر است.

وی ادامه داد: نمک موجود در کف دریاچه ارومیه سرمایه بسیار عظیم و رایگانی است که در کنار فاجعه خشک شدن دریاچه نصیب کشور شده است که با جمع‌آوری آنها می‌توان نیاز بسیاری از کارخانه‌های پتروشیمی و همچنین استخراج نفت را تأمین کرد و با این اقدام به لحاظ اقتصادی منفعت بسیاری کسب خواهد شد.

وی افزود: با توجه به بادهایی که در آذربایجان‌غربی از طرف غرب می‌وزد، این اقدام از نمکزار شدن زمین‌های زراعی موجود در شرق دریاچه در شهرستان‌های عجب‌شیر و بناب جلوگیری خواهد کرد.

این کارشناس جغرافیا بیان کرد: با این حجم انبوه نمک جامد موجود در دریاچه ارومیه و با توجه به جذب آب توسط نمک، حتی اگر منابع آب تأمین شود پرکردن آن سال‌ها طول خواهد کشید.

محمدی اظهار کرد: اگر این نمک‌ها خارج شود پروژه نجات دریاچه ارومیه با سهولت بیشتری انجام می‌شود و حتی اگر در آینده آب کافی برای رساندن حجم آب دریاچه ارومیه به مقدار اولیه نبود، شوری دریاچه بیش از این حد بالا نخواهد رفت و گونه‌های حیات آن تهدید نمی‌شود.

وی با اشاره به راهکارهای پیشنهادی در راستای توسعه کشاورزی در خاک‌های شور اطراف دریاچه اظهار کرد: در اثر تبدیل زمین‌های شور به زمین‌های کشاورزی، شاخص پایداری خاک دانه‌ها به طور معنی‌دار افزایش یافته و در نتیجه با زیرکشت بردن زمین‌های شور می‌توان فرسایش خاک را نیز کاهش داد.

محمدی خاطرنشان کرد: با پرتودهی بذرها می‌توان آنها را در برابر آب و خاک شور و مناطق سرد مقاوم ساخته و از این طریق در مناطق کویری و شور هم گیاهان مقاوم کاشته و بارور کرد که این اقدام زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی به منظور افزایش سطح زیرکشت در زمین‌های شور در بعضی مناطق کشور بر روی گندم، دانه روغنی کلزا و برنج در حال انجام است و با استفاده از این روش‌ها شاهد سرسبزی منطقه و تأمین علوفه دام به علت تثبیت خاک خواهیم بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد