همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

درست غذا بخورید تا چاق نشوید

هر چیزی در این دنیا حساب و کتاب دارد، خواه یک فعالیت سرنوشت‌ساز در زندگی‌تان و خواه خوردن و آشامیدن. این را می‌گوییم که بدانید حتی برای خوردن و آشامیدن هم باید تابع اصولی باشیم وگرنه ضرر می‌کنیم.

آدم‌های چاق، آدم‌های لاغر، آنها که به قول مادربزرگ‌ها بنیه ندارند، آنها که به قول مردم انگار جانور توی بدنشان لانه کرده و گوشت به تن‌شان نمی‌چسبد یا آنها که به قول خودشان حتی اگر غذا را نخورند هم چاق می‌شوند، همگی در یک مشکل به هم شبیه هستند، آنها اصول درست خوردن و درست آشامیدن را نمی‌دانند. قبول دارید که آدم‌ها تا زبان بدنشان را یاد نگیرند نمی‌توانند اداره‌اش کنند؟ برای مثال خیلی‌ها وعده غذایی را به هوای وزن کم‌کردن حذف می‌کنند، اما بر خلاف انتظار، وزن‌شان بالا می‌رود. خیلی‌ها هم بعد از هر وعده غذایی به امید بیشتر چسبیدن غذا، آب، نوشابه یا چای می‌نوشند، اما به نظر می‌رسد بدنشان همیشه کمتر از حد لازم مواد غذایی جذب می‌کند.

این گزارش درباره همین نکات کوچک برای خوردن و آشامیدن است که ما آن را با تغییراتی از ایسنا برایتان نقل می‌کنیم به این امید که شاید بخش کوچکی از زبان بدنتان را یاد بگیرید. به عنوان نخستین نکته، باید به گفته‌های دکتر محمود اسحاق حسینی متخصص گوارش اشاره کنیم که هشدار می‌دهد: آرامش هنگام غذا خوردن، ننوشیدن آب، نوشابه و چای هنگام غذا خوردن و بعداز آن ازجمله نکات مهم در امر تغذیه صحیح هستند که هر فردی باید به آنها توجه کند.

سبد غذایی یعنی چه؟

به گفته این متخصص، بیشتر غذاهای مصرفی از نوع غذاهای ترکیبی هستند بنابراین 50 درصد این ترکیب غذایی باید شامل مواد قندی، 15 تا20 درصد چربی و 30 درصد از پروتئین‌ها باشد. علاوه بر این ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها ازجمله روی و مس، نقش بسزایی را در تامین انرژی بدن دارند، به این منظور از تمام این مواد باید به حد کافی استفاده کرد.

وی مواد غذایی مورد نیاز بدن را ازجمله مواد ترکیبی می‌داند و می‌افزاید: تمام انسان‌ها باید روزانه 50 درصد از مواد قندی، 15 تا20 درصد از چربی‌ها و 30 درصد از پروتئین‌ها و همچنین از ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها و بویژه سبزیجات و میوه به جای آبمیوه استفاده کنند. این متخصص گوارش می‌گوید: همه افراد از جمله افراد دیابتی باید از ترکیب غذایی شامل قند، چربی و پروتئین بر حسب جنس، سن و نوع بیماری استفاده کنند به طوری که ورزشکاران و جوانان باید به میزان زیاد و سالمندان، افراد دیابتی و بیماران بر حسب نوع بیماری و زیر نظر دستور پزشک به طور متناسب، این مواد غذایی را در مصرف روزانه خود جای دهند. وی چربی را عنصری مهم در سبد غذایی خانواده می‌داند و تصریح می‌کند: چربی‌ها ازجمله مواد مورد نیاز برای بدن هستند که انرژی بالایی را به همراه دارند و متاسفانه همین امر، افراد را برای کسب انرژی هر چه بیشتر به استفاده از فست‌فودها، شیرینی، خامه و بستنی ترغیب می‌کند به طوری که در کلانشهری مانند تهران، 50 درصد مردم دچار اضافه وزن هستند.

خوردن در یک چشم به هم زدن ممنوع

حالا که با مفهوم سبد غذایی آشنا شده‌اید باید درباره چگونه خوردن هم اطلاعاتی کسب کنید. دکتر اسحاق حسینی، آرامش هنگام غذا خوردن را امری ضروری بیان می‌کند و تاکید دارد: نسبت به مدت پخت غذاهای ایرانی، زمان خوردن این غذاها بسیار کوتاه است. به طوری که وقتی غذا با سرعت بسیار بالایی مصرف می‌شود، روده، معده و بزاق فرصت کافی را برای ترشح ندارند و در نتیجه آنزیم‌ها نیز در بدن ترکیب نمی‌شوند و به دنبال آن، هضم و جذب غذا نیز به درستی صورت نمی‌گیرد و بسیاری از افرادی که غذای خود را سریع میل می‌کنند با مشکل هضم غذا مواجه می‌شوند.

وی ادامه می‌دهد: متاسفانه بسیاری از افراد حین غذا خوردن مقدار زیادی آب نیز مصرف می‌کنند که این امر برخلاف جریان جذب غذا عمل می‌کند. به طوری که مواد قندی30 دقیقه و چربی‌ها یک ساعت و مواد ترکیبی باید بیش از یک ساعت در معده بمانند. بنابراین وقتی همراه با غذا، آب مصرف می‌شود چون آب هیچ توقفی در معده ندارد و به دنبال آن غذا و مواد خوراکی نیز دفع می‌شود. این متخصص گوارش، دوغ را بهترین جایگزین برای آب و نوشابه می‌داند و می‌گوید: نوشابه‌ها منجر به تسریع در حرکت روده‌ها می‌شوند به طوری که اگر همراه با غذا، نوشابه مصرف شود، می‌توان گفت هیچ ماده مغذی‌ای جذب بدن نخواهد شد. بنابراین دوغ‌های بدون گاز و معمولی اگر همراه با پونه یا نعناع باشند بهترین جایگزین برای آب و نوشابه‌ها هستند.

چای بهتر از قهوه است

به گفته دکتر اسحاق حسینی، چای کمرنگ، نوشیدنی آرامبخشی است، اما چای به هیچ‌وجه نباید داغ و همچنین بعد از هر وعده غذایی مصرف شود به طوری که اگر بعد از غذا بلافاصله چای نوشیده شود، روده‌ها به هیچ‌وجه پذیرای آهن نیستند و آهن مواد غذایی، جذب بدن نمی‌شوند پس اگر روزانه چای به مقدار مناسب نه زیاد، آن هم به صورت کمرنگ و ولرم مصرف شود، مشکل خاصی پیش نمی‌آید، اما این در حالی است که افرادی که بعد از غذا خوردن، چای می‌نوشند پس از مدتی به کم‌خونی (آنمی) مبتلا می‌شوند.

وعده «شام» را حذف نکنید

خیلی از مردم برای لاغرشدن، وعده شام‌شان را حذف می‌کنند. شما با این روش موافقید؟ اگر جواب‌تان مثبت است باید بدانید که دکتر اسحاق حسینی این روش را کاملا رد می‌کند و می‌گوید: علاوه بر وعده‌های صبحانه و ناهار، میان‌وعده‌ها نیز بسیار حائز اهمیت هستند به طوری که افراد باید در طول روز حتما از میوه‌ها و سبزیجات که سرشار از فیبر هستند، استفاده کنند. علاوه بر اینها وعده شام نباید حذف شود به این منظور که می‌توان شام خورد، اما نباید بلافاصله بعد از آن خوابید، بنابراین بین شام خوردن و خوابیدن باید حداقل یک ساعت و 30 دقیقه فاصله باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد