همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

تأثیر داروهای نیروزا بر باروری مردان

در سال‌های اخیر، گرایش برخی از جوانان و ورزشکاران به افزایش حجم عضله‌ها با هدف زیبایی یا شرکت در مسابقات بدنسازی باعث شده است که استفاده از داروهای نیروزا افزایش چشمگیری پیدا کند.
شاید اصطلاح «پهلوان پنبه» بهترین عبارتی باشد که بتوان درباره این افراد به کار برد؛ چرا که در گذشته‌های نه‌چندان دور، گودهای زورخانه در مراکز سنتی‌نشین محلات، جایگاه پرورش جوانمردانی بود که با حفظ روحیه پهلوانی به تربیت اندام می‌پرداختند اما امروزه خیلی‌ها برای خودنمایی و جلب توجه به بدنسازی و پرورش اندام روی می‌آورند و با مصرف مکمل‌های غذایی غیراستاندارد و داروهای نیروزا سعی در بزرگ کردن هر چه سریع‌تر عضلات خود دارند. این در حالی است که کارشناسان همواره نسبت به خطر این داروها برای سلامت افراد هشدار داده‌اند.

در بسیاری از رشته‌های ورزشی، بدنسازی به‌عنوان ورزش مکمل و جنبی نقش مهمی در قدرت اندام دارد؛ به‌طوری که مربیان بدنساز، ساعت‌ها وقت خود را صرف کار با ورزشکاران می‌کنند تا آنها اندامی مناسب پیدا کنند. اما بسیاری از مراجعه‌کنندگان به باشگاه‌های ورزشی برای اینکه ره چندساله را یک‌شبه بپیمایند، به مصرف داروهای نیروزا روی می‌آورند؛ بی‌خبر از آنکه این داروها چه عوارض جبران‌ناپذیری دارند.
یکی از مهم‌ترین عوارض این داروها، تاثیر نامطلوب‌ آنها بر باروری مردان است؛ به‌طوری‌که مصرف این داروها در مردان باعث کاهش میزان اسپرم و در نتیجه ناباروری آنها می‌‌شود.
بیشترین طرفداران پرورش اندام، بین ?? تا 30 سال سن دارند و برای رسیدن به اندام بهتر از داروها و مواد نیروزا یا حجم‌آور و برخی دیگر از استروییدهای خوراکی و تزریقی که عوارض بدی برای بدنشان دارد استفاده می‌کنند.
اکنون بدنسازان ازاستروییدهای آنابولیک که مشتقات صناعی از هورمون جنسی مردانه یا تستوسترون هستند، به‌عنوان داروی حجم‌آور و تقویتی استفاده می‌کنند که روند اسپرم‌سازی را در بیضه‌ها کند یا متوقف می‌کند.

خوراکی یا تزریقی؟

داروهای نیروزا به شکل خوراکی یا تزریق عضلانی استفاده می‌شوند اما در عمل تفاوتی با هم ندارند؛ چراکه مصرف مقادیر بالای استروییدهای آنابولیک در مردان باعث کاهش تمایل و قدرت جنسی، تحلیل بیضه‌ها و افزایش تعداد اسپرم‌های غیرطبیعی می‌شود. البته اغلب این آثار با توقف مصرف داروهای فوق‌الذکر، برگشت‌پذیر خواهند بود اما گاهی نیز موجب ناباروری دایمی مردان می‌شوند و حسرت پدر شدن را بر دل آنها باقی می‌گذارند.

مکانیسم تاثیر داروهای نیروزا بر ناباروری مردان

مصرف بی‌رویه داروهای هورمونی نیروزا موجب کاهش تولید هورمون تستوسترون در بدن فرد مصرف‌کننده می‌شود. افزایش غلظت این هورمون و به تدریج با قطع تولید آن، باروری فرد کاهش می‌یابد و به همین دلیل است که مصرف این داروها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. معمولا 3 ماه پس از گذشت اولین مصرف داروهای نیروزا آثار منفی این داروها نمایان می‌شود.

نظر کارشناس/ دکتر محمدرضا نوروزی، جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار

بدترین سن دوپینگ 20 تا 30 سالگی است

قدرت باروری مردان ناشی از هورمون‌‌هایی است که در بدن آنها ترشح می‌شود. در این بین، هورمون مردانه یا همان تستوسترون، محرک ساخته شدن اسپرم در بدن است که تحت تاثیر هورمون‌هایی که از هیپوفیز ترشح می‌شود (LH) به وجود می‌آید...
این هورمون وظیفه ساخت اسپرم در مردان را برعهده دارد و در ایجاد صفات ثانویه مردانه مانند ریش و سبیل و اندام مردانه نیز تاثیرگذار است.
بسیاری از جوانان مشتاق به ورزش بدنسازی و پرورش اندام، برای رسیدن به وزن ایده‌آل و داشتن عضلات تنومند از هورمون تستوسترون مصنوعی در غالب داروهای نیروزا و مکمل‌های تقویت‌کننده استفاده می‌کنند. مصرف این هورمون در کوتاه‌مدت افزایش کاذب حجم عضلات را به همراه دارد اما در عین حال، موجب توقف ترشح LH از هیپوفیز و به دنبال آن توقف ترشح تستوسترون در بیضه‌ها می‌شود. به عبارت دیگر، مصرف این هورومون‌های مصنوعی، نطفه‌سازی را در بدن مرد متوقف می‌کند و قدرت باروری وی را کاهش می‌دهد.
در سال‌های اخیر، بسیاری از مراجعه‌کنندگان ما را جوانانی تشکیل می‌دهند که در باشگاه‌های ورزشی برای رشد سریع عضلات خود از هورمون‌های مصنوعی تستوسترون به صورت داروی نیروزا، مکمل غذایی و... استفاده کرده‌اند و بعد از اقدام به بارداری متوجه شده‌اند که قدرت باروری ندارند. گاهی نیز آزمایش‌های این افراد نشان می‌دهد که بر اثر مصرف این داروها نطفه‌سازی به صفر رسیده است.
در بسیاری از موارد، این نوع ناباروری‌ها پس از قطع مصرف داروها و طی روند درمان، قابل برگشت است اما متاسفانه در موارد معدودی نیز این ناباروری پایدار است و راه درمانی برای آن وجود ندارد چرا که نطفه‌سازی به صفر رسیده و راه برگشتی وجود ندارد. البته علاوه بر داروهای نیروزا که از ترکیبات هورمونی خطرناک تشکیل شده‌اند، مکمل‌هایی تحت‌عنوان مکمل‌های تقویت‌کننده هم در بسیاری از فروشگاه‌های ورزشی و حتی باشگاه‌های بدنسازی وجود دارد که در ترکیب آنها نیز از هورمون‌های مصنوعی تستوسترون استفاده شده است و بر باروری مردان تاثیر منفی دارد.»
بیشترین تاثیر منفی داروهای نیروزا روی جوانانی است که در محدوده سنی 20 تا 30 سال قرار دارند زیرا در این سنین هم نطفه‌سازی در بهترین وضعیت ممکن است و هم افراد میل به تشکیل خانواده و داشتن فرزند دارند و با مصرف داروهای عضلانی و برآورده شدن رویای داشتن هیکلی مردانه و جذاب، با آرزوی شیرین پدرشدن برای همیشه خداحافظی می‌کنند. به همین دلیل به همه جوانان توصیه می‌شود که قبل از مصرف هر نوع مکمل یا دارو به منظور افزایش وزن، رشد عضلانی و... از یک مشاور تغذیه کمک بگیرند تا ترکیب آنها توسط متخصص تغذیه مورد ارزیابی قرار گیرد. چنانچه این دارو‌ها حاوی هورمون‌های مصنوعی تستوسترون بودند باید از مصرف آنها خودداری شود. البته تاثیر منفی داروهای نیروزا و تقویت‌کننده‌های هورمونی تنها ناباروری مردان نیست بلکه عوارض خطرناک دیگری را نیز به همراه دارد که از حوصله این بحث خارج است. افراد ورزشکار برای رسیدن به اندام ایده‌آل باید زحمت بکشند و بدانند که با مصرف داروهای هورمونی اگر چه به خواسته خود که داشتن اندامی جذاب است، می‌رسند اما در بسیاری از مواقع نیز باید تاوان سنگینی را بپردازند و حسرت داشتن فرزند از مهم‌ترین این تاوان‌هااست.
منبع:www.salamat.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد