ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
چاقی از عوارضی است که همواره جسم انسان را در معرض مخاطرات زیادی قرار میدهد. از آنجا که این عارضه، افراد را به استفاده از رژیمهای سرسخت و خودسرانه متمایل میکند، دستیابی به نتیجه موردنظر در مدت زمانی کوتاه، خطرات آن را شدیدتر کرده است. سنگ کیسه صفرا از عمدهترین عوارضی است که به دنبال کاهش شدید میزان کالری دریافتی بهوجود میآید.
چاقی از عوارضی است که همواره جسم انسان را در معرض مخاطرات زیادی قرار میدهد. از آنجا که این عارضه، افراد را به استفاده از رژیمهای سرسخت و خودسرانه متمایل میکند، دستیابی به نتیجه موردنظر در مدت زمانی کوتاه، خطرات آن را شدیدتر کرده است. سنگ کیسه صفرا از عمدهترین عوارضی است که به دنبال کاهش شدید میزان کالری دریافتی بهوجود میآید.
براساس تحقیقات انجام شده افرادی که با سرعت بیشتری یعنی بیش از یک و نیم کیلوگرم در هفته وزن کم میکنند بیش از سایرین در معرض ابتلا به چنین عارضهای هستند. کیسه صفرا یکی از غدد دستگاه گوارش بهشمار میرود که با ترشح منظم صفرا به مجاری روده به هضم موادغذایی کمک میکند. تجمع مواد جامد و در نهایت تشکیل سنگ در این قسمت از دستگاه گوارش بطور قطع این سیستم را تحتتأثیر قرار داده و علاوه بر برهم زدن عملکرد آن، انسداد مجاری صفراوی و در نهایت درد و التهاب کیسه صفرا، کبد و پانکراس را بهوجود میآورد. این در حالی است که کاهش میزان انقباضات کیسه صفرا به دنبال تشکیل سنگ در آن موجب دورههای طولانیمدت بیاشتهایی میشود. محققان علت اصلی افزایش احتمال تشکیل سنگهای صفراوی به دنبال کاهش وزن سریع را برهم خوردن تعادل نمکهای صفراوی و کلسترول دانستهاند. به عقیده آنان، تغییرات ناگهانی رژیم غذایی باعث افزایش آزادسازی کلسترول و کاهش نمکهای صفراوی شده که در نهایت کلسترول در کیسه صفرا به صورت ذرات جامد تجمع یافته و تشکیل سنگ میدهد. استفاده از رژیم غذایی با میزان کالری مناسب، کاهش دریافت چربی و فعالیتجسمانی از عمدهترین توصیههایی است که متخصصان برای اجتناب از ابتلا به چنین عوارضی دارند.