ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
ذرات آلاینده و ترکیبات زیانآور در هوای آلوده از طریق تنفس، بلع یا پوست جذب بدن میشوند. مونواکسید کربن موجب سردرد، کاهش هوشیاری و مشکلات سیستم تنفسی و عصبی میشود
متخصص تغذیه گفت: مصرف غذاهای چرب و سرخکرده، سوسیس و کالباس و تنقلات باعث تحمیل بار اضافی بر متابولیسم بدن و قلب و عروق میشود و عوارض آلودگی هوا را افزایش میدهد.
عل شمس نورایی در گفتوگو با فارس، افزود: در شرایط ناسالم هوا، انسان ناخواسته، آلایندههای هوا شامل مونواکسیدکربن، دیاکسیدکربن، اکسیدهای گوگرد و نیتروژن، سرب، ذرات معلق و ترکیبات سمی مانند بنزن و فرمالدئید را استنشاق میکند.
وی گفت: ذرات آلاینده و ترکیبات زیانآور در هوای آلوده از طریق تنفس، بلع یا پوست جذب بدن میشوند. مونواکسید کربن موجب سردرد، کاهش هوشیاری و مشکلات سیستم تنفسی و عصبی میشود.
این متخصص تغذیه افزود: سرب موجود در هوای آلوده کاهش توانایی ذهنی و قدرت یادگیری را به دنبال دارد. ذرات معلق در هوا دیاکسید نیتروژن گوگرد و دیاکسید کربن موجب ایجاد علائم تنفسی، کاهش ظرفیت ریه، سرفه، افزایش آلرژی، آسم و بالاخره عوارض نامطلوب در سیستم قلبی و عروقی و افزایش مرگ و میر میشود.
شمس نورایی اضافه کرد: در این شرایط، برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا ضروری است مایعات فراوان، سبزیها و میوه مصرف شود و توصیه میشود روزانه حداقل 2 لیوان شیر، 4 تا 6 لیوان آب، یک تا 2 لیوان آبمیوه 200 تا 300 گرم انواع سبزیها، 400 تا 500 گرم انواع میوهها به ویژه انار، لیموشیرین و مرکبات مصرف شود.
وی گفت: مصرف زیاد آب، آبمیوه، سبزی و میوه سبب افزایش متابولیسم سلولهای بدن و دفع سریعتر سموم از بدن میشود. توصیه میشود از مصرف غذاهای چرب و سرخکرده، سوسیس و کالباس، انواع سسهای چرب و سایر غذاها و تنقلات پرکاری پرهیز شود.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: این مواد میتواند باعث تحمیل بار اضافی بر متابولیسم بدن و عملکرد قلب و عروق و سایر اعضای حیاتی بدن شده و باعث افزایش عوارض ناخواسته آلودگی هوا شود.