همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

ذرت پرخاصیت

ذرت که به اشکال گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد، افزون بر طعم خوشمزه دارای خواص درمانی زیادی است که ضد سرطان بودن و کاهش دهنده کلسترول خون از آن جمله است. ذرت انواع مختلفی دارد که ذرت دندان اسبی، ذرت بلوری، ذرت آردی، ذرت پاپ‌کورن، ذرت غلاف‌دار، ذرت مومی و ذرت شیرین معروف‌ترین انواع آن هستند. در ایران ذرت در گرگان و گنبد، خوزستان، کرمانشاه، خراسان، گیلان و مازندران کاشته می‌شود.

درون ذرت

100 گرم دانه ذرت که تقریبا معادل یک بلال متوسط می‌شود، حاوی 85 کالری انرژی، 3 گرم پروتئین، یک گرم چربی، 5 میلی‌گرم کلسیم، 6/0 میلی‌گرم آهن، 11/0 میلی‌گرم ویتامین ب 1 و 400 واحد بین‌المللی ویتامین آ‌ است.

البته آرد ذرت ترکیبی متفاوت با ذرت خام دارد. یک فنجان آرد ذرت کامل که حدود 120 گرم وزن دارد، حاوی 440 کالری انرژی، 94 گرم کربوهیدرات، 13 گرم الیاف غذایی، 10 گرم پروتئین، 7 میلی‌گرم کلسیم، 4 گرم چربی، 294 میلی‌گرم فسفر، 2/4 میلی‌گرم آهن، 43 میلی‌گرم سدیم، 47/0 میلی‌گرم تیامین، 350 میلی‌گرم پتاسیم، 25/0 میلی‌گرم ریبو فلاوین، 4/4 میلی‌گرم نیاسین و 57 واحد بین‌المللی ویتامین آ است.

ضمنا ذرت فاقد کلسترول و ویتامین ث است.

10 خاصیت ذرت

1- ذرت به علت داشتن مواد آنتی‌اکسیدان غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است. بد نیست بدانید پختن، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ذرت‌های شیرین را افزایش می‌دهد.

2- روغن ذرت فاقد کلسترول است و مصرف آن موجب کاهش کلسترول خون می‌شود.

3- میزان فیبر موجود در ذرت بالاست، به همین دلیل مصرف ذرت به کم کردن مشکلات هضم و بخصوص یبوست کمک می‌کند، علاوه بر آن خطر سرطان روده بزرگ را نیز کاهش می‌دهد.

4- ذرت با کاهش کلسترول خون، اثر پیشگیری‌کنندگی در بیماری‌های قلبی عروقی دارد.

5- ذرت سرشار از ویتامین‌های گروه ب مخصوصا تیامین و نیاسین است. تیامین در سالم ماندن عصب و عملکردهای شناختی بسیار لازم است. کمبود نیاسین در بدن باعث بیماری پلاگرا شده، در بدن موجب جوش‌های پوستی، اختلال در دستگاه عصبی، اختلالات گوارشی و اسهال می‌شود.

6- ذرت منبع بسیار خوبی برای بتاکاروتن است. بتاکاروتن پیش‌ساز ویتامینA است که در بدن تبدیل به این ویتامین مهم می‌شود. به همین دلیل مصرف ذرت برای بینایی و پوست مفید است.

7- ذرت حاوی منیزیم، منگنز، کلسیم، روی، آهن، مس، سلنیوم و مقادیر زیادی فسفر است. به همین دلیل برای حفظ رشد طبیعی، سلامت استخوان و عملکرد مطلوب کلیه مفید است.

8- گفته می‌شود مصرف ذرت موجب پیشگیری از بیماری آلزایمر می‌شود.

9- استفاده مداوم از ذرت از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.

10- ذرت علاوه بر مصرف غذایی در صنعت نیز استفاده می‌شود. از ساقه و برگ‌های ذرت در صنایع کاغذ و مقواسازی و همچنین تولید کاغذ دیواری استفاده می‌کنند.

از آرد ذرت در تولید چسب ، صابون و از نشاسته آن در صنایع رنگرزی، داروسازی، مرکب‌سازی و پلاستیک‌سازی استفاده می‌شود.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد