همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

تاثیر عشق بر سلامتی

عشق فقط احساسی خوب به شما هدیه نمیدهد—بلکه می تـواند بـا بیماریها مقابله کرده، ایمنی بدن شما را بالا برده و استرستان را هـم کـاهش دهـد. در ایـــن مقاله می خواهیم به تاثیرات عشق بر سلامتی بپردازیم.

چـه کسـی دوست نـدارد عـاشق بـــاشد؟ اگـر طرفتان یک عـاشق واقعـــی باشد، به درد و دل های شما در مورد کار و زندگی گوش می دهد، اجازه می دهد آخرین تکه ی پیتزا را شما بردارید و هیچ وقت هم یادش نمی رود که آشغال ها را دم در بگذارد. انتظار ندارد که با او فیلم های جنگی تماشا کنید و همیشه و در همه حال به نظرش شما زیباترین زن دنیا هستید، حتی در لباس خانه.

دیر زمانی است که دانشمندان تمایل بسیار زیادی به اثبات فواید و تاثیرات مثبت عشق بر سلامتی داشته اند. محققان نمی توانند به جرات اعلام کنند که وقتی صحبت از سلامتی به میان می آید، عشق از داشتن یک خانواده ی سالم و دوستان صمیمی هم پیشی می گیرد. اما درصدد کشف این نکته هستند که چطور سکس مشروع و ملاطفت های عاشقانه قدرت جسمانی افراد را تقویت کرده، درمان بیماری ها را سرعت بخشیده و عمر ما را هم بیشتر می کند.

فواید عشق کاملاً آشکار و واضح است:

- براساس تحقیقی که سال گذشته در دانشگاه پیتزبرگ انجام گرفت، به اثبات رسید که در زنانی که ازدواج های خوب داشته اند نسبت به آنهایی که روابط پردغدغه و استرس انگیز داشته اند، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی کمتر است.

ادامه مطلب ...

استفاده از آنتی بیوتیکها در تغذیه دام و طیور و اثرات آن بر سلامت

آنتی بیوتیک ها گروهی از ترکیبات شیمیایی اند که به صورت بیولوژیکی توسط برخی از گیاهان و یا میکروارگانیزم هایی مانند قارچ ها تولید شده و خاصیت آنتی باکتریال یا بازدارنده رشد باکتری ها را دارند.بررسی تاریخچه استفاده از آنتی بیوتیک ها نشان می دهد که از زمان های بسیار دور خواص ضد باکتریایی برخی مواد شناخته شده بودند. هیپوکرات ها (۴۶۰ – ۳۷۷ سال قبل از میلاد) از سولفید آرسنیک در درمان زخم ها استفاده می کرده اند. اما استفاده از آنتی بیوتیک ها به عنوان محرک رشد در تغذیه دام و طیور قدمت چندانی ندارد. در سال ۱۹۴۶ اثر محرک رشد اسید۳- نیترو۴- هیدروکسی فنیل آرسنیک در طیور کشف شد. در سال ۱۹۴۹ مشخص شد که استفاده از آنتی بیوتیک ها به مقدار کم (تقریبا ۵ تا ppm ۱۰) می تواند سرعت رشد را در طیور افزایش دهد و از این زمان به بعد استفاده گسترده ای از آنتی بیوتیک ها برای درمان، پیشگیری و بهبود راندمان تغذیه و عملکرد در انسان و حیوان آغاز شد.

●استفاده از آنتی بیوتیک ها در تغذیه دام و طیور

از آنتی بیوتیک ها به سه منظور در دام و طیور استفاده می شود:

الف) Therapeutic Use یا نقش درمانی:

استفاده از آنتی بیوتیک ها برای این هدف در یک دوره کوتاه مدت، برای یک دام مشخص (بیمار)، با دز بالاتر از سایر اهداف و برای از بین بردن عامل پاتوژن استفاده می شود.

ب) Prophylactic Use یا نقش پیشگیری از بروز بیماری های عفونی:

ادامه مطلب ...

تغذیه و سلامتی

اگر عاشق شیرینی های خانگی هستید، یه خاطر داشته باشید دستور پخت این شیرینی ها، دو لیوان شیر پرچرب، یک قالب کره و چهار عدد تخم مرغ وجود دارد که میزان کالری و چربی آن را تشکیل می دهد و این، در حالی است که می توان در بسیاری از غذاها اصلاحاتی ایجاد و مواد مصرفی در ان ها را کم و زیاد کرد، بدون آنکه در طعم و خاصیت آنها تغییری به وجود بیاید. بنابراین، اگر می خواهید به برنامه غذایی سالمی دست بیابید یا از رژیم خاصی پیروی کنید، روشهایی را که ذکر خواهد شد به کار ببرید و غذاها یا شیرینی جاتی تهیه کنید که هم از سلامتی بیشتری برخوردار باشد، هم مورد قبول اعضای خانواده قرار گیرد.
● مقدار چربی، شکر و نمک را کاهش بدهید.
در بسیاری از دستورات غذایی می توان مقدار چربی، شکر و نمک را کم کرد، بدون آنکه تغییری در مزه آن ایجاد شود. با کاهش مقدار چربی و شکر می توان کالری مصرفی را پایین آورد اما سؤال این است که چه میزان از این مواد را می توان از دستورات غذایی حذف کرد، بدون آنکه مزه و غلظت آن تحت تاثیر قرار بگیرد؟
چربی: نصف کره یا روغن ذکر شده را مصرف کنید وسس سیب بدون شکر، یا پوره آلو بخارا جایگزین آن کنید.
▪ شکر: مقدار شکر را به نصف یا یک سوم برسانید و به جای آن چاشنی هایی مثل دارچین، میخک، فلفل شیرین، جوز هندی، اسانس وانیل یا بادام به کار ببرید و شیرینی غذا را یه این ترتیب تامین کنید.
▪ نمک: در غذا ها و شیرینی جاتی که نیاز به مخمر ندارند، نصف مقدار نمک را به کار ببرید. اما در مواردی که نیاز به مخمر وجود دارد، نمک را کاهش ندهید، چون برای ور آمدن ضروری است. بدون نمک شاید غذا بی مزه باشد. با وجود این، در بسیاری ار غذاهای اصلی، سالاد ها، سوپ ها و سایر خوراکی ها می توانید مقدار نمک را به صفر برسانید یا حتی آن را کاملاً حذف کنید.

ادامه مطلب ...

دانشمندان با اندازه‌گیری ترکیب گازهای به‌دام افتاده درون صخره‌ها

 پژوهشگران با بررسی مجدد شهاب‌سنگ آلن‌هیلز و کشف 2 فسیل مریخی دیگر، به نشانه‌های مشابه و قطعی از وجود حیات در سال‌های نخستین تشکیل سیاره مریخ دست یافته‌اند. نتایج قطعی این پژوهش امسال اعلام می‌شود.

گروهی تحقیقاتی که شواهدی از حیات ابتدایی را در یک شهاب‌سنگ مریخی فرود آمده در قطب جنوب بدست آورده بود، اعلام کرد با استفاده از ابزارهای پیشرفته، 3 شهاب‌سنگ مریخی دیگر را در سال 2010 بررسی خواهد کرد تا به قطع، اعلام کند که آیا شواهد بدست آمده واقعا فسیل موجودات فضایی ساکن سیاره سرخ هستند یا خیر. این اطلاعات جدید، یافته‌های ناسا را مبنی بر وجود باکتری‌های مغناطیسی در مریخ را که در نوامبر2009 / آبان 1388 اعلام شد تایید می‌کند.

به گزارش اسپیس فلایت ناو، دیوید مک‌کی، رئیس بخش زیست‌فضاشناسی مرکز فضایی جانسون ناسا می‌گوید: «ما هنوز باور نداریم که به اثبات وجود حیات بر مریخ رسیده‌ایم؛ اما فکر می‌کنیم به اثبات این‌که حیات در این سیاره وجود داشته است، بسیار نزدیک شده‌ایم.»

مایکل مه‌یر، محقق ارشد ناسا در زمینه تحقیقات مریخ در نشست اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در سن‌فرانسیسکو اعلام کرد: « احتمال وجود حیات در مریخ تبدیل به یک مسئله علمی و سوال عمومی شده است.»

مجله معتبر اکونومیست نیز در یکی از سرمقاله‌های خود در سال گذشته نوشت: «با در نظر گرفتن حساسیت‌های علمی و عمومی در رابطه با حیات در مریخ، این مسئله آن‌قدر برای بشر هیجان‌انگیز و جالب است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.»

آغاز داستان با شهاب‌سنگ آلن‌هیلز
هنگامی که در اواسط دهه 1990 / 1370، یک گروه تحقیقاتی متوجه شد که اجسامی درون یک شها‌ب‌سنگ فروافتاده از مریخ شبیه فسیل هستند، این نمونه تنها مورد در دست بشر از فسیل‌های احتمالی مریخی بر روی شهاب‌سنگ‌ها بود. با این حال گروه با پیدا کردن دو شهاب‌سنگ فسیل مانند دیگر، اکنون 3نمونه در دست دارد و با توجه به خود شهاب‌سنگ قطب جنوب، اطلاعات بیشتری در اختیار دارد.

محققان هوستون بر این باورند که با مدارک بدست آمده، داده‌های آن‌ها، گذشته مریخ را از 3.6 میلیارد تا 1.4 میلیارد سال پیش پوشش می‌دهد. بنابراین مشخص است که شبکه‌ای از میکراورگانیسم‌ها حدود 3.6 میلیارد سال پیش یعنی یک میلیارد سال پس از شکل گرفتن این سیاره در منظومه شمسی در زیر سطح مریخ به‌وجود آمده‌اند. مریخ در آن زمان بسیار گرم‌تر و مرطوب‌تر بوده و جو ضخیم‌تری نیز داشته است.

ادامه مطلب ...

موجودات فضایی چه شکلی هستند؟

وقتی می‌پرسند که موجودات فرازمینی چه شکلی است، نماهای هالیوودی متفاوتی در ذهن شکل می‌گیرد، از مهاجمان خونخوار گرفته تا کوچولوهای دوست‌داشتنی چون ای.تی. اما در واقعیت، یک موجود غیرزمینی به چه شکل است؟

 هیولاهای شاخک‌دار، انسان‌نماهای لاغر و رنگ‌پریده، موجودات نورانی و ... . وقتی این سوال مطرح می‌شود که بیگانگان فضایی چه شکلی هستند، ما آزادیم که تخیلات خود را به کار گیریم. علوم آینده در مورد آناتومی موجودات فرازمینی هنوز نخستین بخش از اطلاعات خود را کسب نکرده است و ما نمی‌دانیم هنگام رویارویی انسان و موجودات فضایی، با چه چهره‌هایی روبرو خواهیم شد.

به گزارش نیوساینتیست، با وجود در اختیار نداشتن چنین مدارکی، ترکیبی از زیست‌شناسی زمینی و اخترشناسی، نشانه‌هایی از آن‌چه در فضا وجود دارد، ارائه می‌دهد. چند تن از دانشمندان سرشناس، در مورد موجودات فضایی که ممکن است در دنیاهای بسیار دور زندگی کنند، حدس‌هایی زده‌اند.

چهره این موجودات فرازمینی بستگی به زمان و مکانی دارد که ما آن‌ها را ملاقات می‌کنیم. به‌جز بشقاب‌پرنده‌هایی که گاه و بی‌گاه دیده می‌شوند، دو حالت وجود دارد: یا در ملاقات‌های خود به سیاره‌ها و قمرهای همسایه از نزدیک با این موجودات برخورد خواهیم کرد و یا تماس‌های فراسیاره‌ای با موجوداتی خواهیم داشت که در سیاراتی بسیار دور ساکن هستند.

برخورد اول: منظومه شمسی
اگر به‌طور اتفاقی اولین برخورد در منظومه شمسی باشد، بنابراین حداقل اطلاعات کمی در مورد این موجودات خواهیم داشت. با توجه به وجود کربن و آب به عنوان حلال، مکان‌های زیادی هستند که می‌توانند پذیرای حیاتی مشابه زمین باشند. خاک زیرین مریخ ممکن است به اندازه کافی گرم باشد که میزبان میکروب‌هایی شبیه باکتری‌های زمینی گردد. حتی ممکن است چهارپایان بزرگ‌تری در دریاهای قمرهای منظومه شمسی مثل "اروپا" قمر مشتری در حال شنا کردن باشند.

کرم‌های کوسه‌صفت اروپا
درک شولتزه ماکوخ، زیست‌شناس فضایی دانشگاه ایالتی واشنگتن معتقد است انرژی حاصل از حفره‌های یخ‌فشان قمر اروپا می‌تواند می‌تواند گروه بسیار بزرگی از میکروب‌ها را تغذیه کند و این خود می‌تواند منجر به هرمی از شکارچیان گردد. شکارچی بزرگ اروپا که هم‌سطح کوسه سفید خودمان است، ممکن است موجودی هولناک به جرم یک گرم باشد. به گفته ماکوخ، اروپا می‌تواند میزبان ارگانیزم‌هایی به اندازه میگو باشد، صید کافی برای تغذیه شکارچیان بزرگ‌تر از آن وجود نخواهد داشت.

ادامه مطلب ...

اینها مورچه نیست، هواپیماست!

پایگاه هوایی دیویس-مونتان در توسکان آریزونا، آرامگاه 64 ساله‌ای است که امروز بیش از 4هزار فروند هواپیمای جنگی بازنشسته ایالات متحده را در فضای 10.5 کیلومتر مربعی خود جای داده و در این تصویر ماهواره‌ای که به کمک گوگل‌مپ تهیه شده، برای نخستین بار اسرار خود را آشکار کرده است.

برای درک عظمت این پایگاه به ابعاد هواپیماهای ب52 که به رنگ سبز تیره دیده می‌شوند، دقت کنید! برای مشاهده عکس بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

آینده فناوی 3بعدی چیست؟

نمایش موفق اولین فیلم‌های 3بعدی در کنار تولید بازی‌ها و تلویزیون‌های 3بعدی باعث‌شده پیش‌بینی‌های متعددی در مورد آینده این فناوری مطرح شود. فکر می‌کنید فناوری 3بعدی تا کجا با زندگی ما عجین خواهد شد؟

 استقبال از اکران اولین فیلم‌های سه‌بعدی در سینما، ظهور تلویزیون‌ها و طراحی بازی‌های سه‌بعدی نشان می‌دهد مقاوم در برابر گسترش فناوری سه‌بعدی دیگر چندان ممکن نیست؛ اما فکر می‌کنید این فناوری چه تأثیری روی زندگی ما خواهد داشت؟آیا فناوری سه‌بعدی جزیی جدایی‌ناپذیر از تمام صفحات نمایش از تلویزیون‌‌ها گرفته تا دستگاه‌های خودپرداز خواهد شد؟ یا به کلاس‌های درس خواهد آمد تا بخشی از فرایند یادگیری را شکل دهد؟ و شاید در نهایت تغییر چندانی نخواهد کرد و تنها در فیلم‌ها یا انیمیشن‌ها باقی خواهد ماند تا دایناسورهایی را شکل دهد که می‌توانند دم‌شان را به بینی تماشاچیان مشتاق نزدیک و نزدیک‌تر کنند.

به گزارش سی.نت، جیم چابین، مدیر جامعه بین‌المللی فناوری سه‌بعدی معتقد است این فناوری به تمام صفحات نمایش موجود در جهان سرایت خواهد کرد چون هزینه سه‌بعدی‌سازی یک صفحه نمایش از هزینه رنگی‌کردن یک تلویزیون سیاه و سفید بیشتر نیست. او می‌گوید: «فناوری سه‌بعدی به یک تراشه و کمی گاز بیشتر نیاز دارد».

اما در عمل فقدان استاندارد تعریف‌شده برای عینک‌های سه‌‌بعدی و عوارضی که می‌تواند استفاده از این دوربین‌ها برای بعضی از کاربران داشته باشد، این تغییرات را کمی پیچیده‌‌تر می‌کند. علاوه بر این تفاوت اندک میان فناوری دو‌بعدی و سه‌بعدی چیزی نیست که برای مصرف‌کنندگان بدیهی باشد. این فناوری مورد علاقه استودیوهای فیلم‌سازی و سازندگان سخت‌افزار است اما هنوز کاربران نمی‌دانند که چطور می‌شود با آن کنار بیایند.

از سوی دیگر مصرف‌کنندگان باید هزینه بیشتری را برای خرید تلویزیون‌های سه‌بعدی بپردازند و هزینه ارسال فایل‌های سه‌بعدی در فضای مجازی بسیار‌بیشتر از فیلم‌های دو‌بعدی خواهد بود. حتی اگر این فایل‌ها تا حد امکان فشرده شوند باز هم حجم بالایی خواهند داشت و ارسال آنها توسط گردانندگان تلویزیون‌های کابلی به مشتریان هزینه‌بر خواهد بود.

ادامه مطلب ...

داروهای ضدافسردگی، مانعی در برابر آسیب رساندن به دیگران

داروهای ضدافسردگی میزان سروتونین را در مغز بالا می‌برند. به نظر می‌رسد این تاثیر،‌ باعث می‌شود که افراد تمایلی به آسیب رساندن یا تنبیه کردن دیگران نداشته باشند، حتی اگر به نفع افراد بیشتری باشد.

 اگر به شما بگویند یک نفر را جلوی قطار هل بدهید،‌ این کار را می‌کنید؟ اگر این کار باعث نجات جان 5 نفر دیگر بشود چه؟ آن‌وقت قبول می‌کنید؟ اگر داروی ضدافسردگی مصرف کنید به احتمال زیاد پاسختان خیر است.

داروهای معمول ضدافسردگی،‌ مقدار ماده سروتونین را در مغز افراد بالا می‌برند. به گزارش نیوساینتیست، بالا رفتن سروتونین،‌ روی رفتار اجتماعی و قضاوت‌های اجتماعی افراد تاثیر می‌گذارد.

محققین دانشگاه کمبریج با مقایسه تاثیر قرص‌های ضدافسردگی که میزان سروتونین مغز را بالا می‌برند با دارونماها، پی بردند که افرادی که سروتونین مغزشان به واسطه دارو بالا می‌رود، 10 درصد کم‌تر ‌احتمال کم‌ دارد که به دیگران آسیب برسانند، حتی اگر این آسیب رساندن به نفع افراد بیشتری باشد.

همچنین آن‌ها افراد را در یک بازی شرکت دادند که در آن، به آن‌ها گفته می‌شد می‌توانند پیشنهاد شریک شدن در مقداری پول را بپذیرند یا رد کنند. اگر می‌پذیرفتند، پول بین دو نفر تقسیم می‌شد و اگر نمی‌پذیرفتند، به هیچ کدام هیچ پولی نمی‌رسید. افرادی که تحت تاثیر داروی ضدافسردگی بودند، با نسبت بسیار بالاتری، پیشنهاد شراکت را می‌پذیرفتند، به جای این که تصمیم بگیرند با رد کردن پیشنهاد و خالی گذاشتن دست طرف مقابل، او را تنبیه کنند.

بنابراین، احتمال آسیب‌رساندن به دیگران و یا تنبیه کردن آن‌ها در افرادی که داروی ضدافسردگی مصرف می‌کنند پایین می‌آید. به اعتقاد محققین، از آن‌جا که مصرف این داروها در برخی جوامع به سرعت در حال گسترش است، ‌باید نسبت به اثرات جانبی آن‌ها بر رفتار اجتماعی مردم در موقعیت‌های مختلف آگاهی داشت.

8 قانون برای اینکه تنهایی را با خوشحالی سپری کنید

بی تردید در اطرافتان با افرادی مواجه شده‌اید که بنا به دلایلی هنوز مجرد مانده‌اند، یا هنوز فرد مورد علاقه‌شان را پیدا نکرده‌اند و یا شرایط ازدواج برایشان فراهم نشده است.

 افرادی هم هستند که همسرانشان را از دست داده‌اند و یا از آنها جدا شده‌اند و یا به افراد سالخورده‌ای برمی‌خوریم که همسر خود را از دست داده‌اند و فرزندانشان سر خانه و زندگی خودشان رفته‌اند و مجبور هستند در تنهایی زندگی کنند. در هر صورت، تنهایی چیز خوشایندی نیست اما این بدان معنا نیست که لحظات زندگی را از دست بدهیم و با اندوه زندگی کنیم.

برای آنکه از تمام لحظات زندگیتان بهره ببرید و با تنهایی کنار بیایید، چند راهکار ارائه می‌دهیم:

1- تنهایی را قابل تحمل و خوشایند کنید:

تنهایی موجب ترس می‌شود. برای آنکه تنهایی را بهتر تحمل کنید و یا حتی آن‌را خوشایند کنید، از آن یک دوست بسازید. از لحظات تنهایی‌تان بهره ببرید، برای خودتان وقت بگذارید، یک استعداد هنری را در خودتان پرورش دهید، آشپزی کنید، کتاب بخوانید، یک فیلم خوب تماشا کنید. خواهید دید که دیگر از تنها ماندن در یک بعدازظهر روز تعطیل در زمستان دچار ترس نمی‌شوید. به مرور زمان، این عمل به یک تفریح و حتی بهتر از آن به یک نیاز تبدیل می‌شود.

2- در محیط خانه احساس راحتی کنید:

برای آنکه هر از گاهی از تنها ماندن در خانه نترسید، لازم است که در محیط خانه احساس خوبی داشته باشید. آپارتمان شما هر چقدر هم که کوچک باشد، باید تصویری مثبت را به شما منعکس کند.
از محیط خانه‌تان کانونی گرم و کوچک بسازید تا در آن به راحتی زندگی کنید. از آنجایی‌که احتمالا تنها زندگی می‌کنید، این فرصت را دارید تا دکور خانه را بنا به میل و سلیقه‌‌تان تغییر دهید. از رنگ دیوارها گرفته تا مبلمان پرده‌ها و... هر چیزی که دوست دارید را انتخاب کنید و «محیط خانه» را به مکانی گرم و دلپذیر و راحت تبدیل کنید.

ادامه مطلب ...

هشدار: با تلفن همراه خود نخوابید

هرچند استفاده از تلفن همراه در جامعه کنونی اجتناب‌ناپذیر است و البته نگرانی‌ها درباره اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بیش از حد تلفن‌های همراه نیز بیشتر شده است.

به‌تازگی هم اعلام شده براساس بررسی‌های تازه موسسه Pew حدود 65 درصد از بزرگسالان گوشی‌های تلفن همراه خود را نیز همراه با خود به بستر می‌برند که این کار از نظر بهداشتی و حفظ سلامت زیانبار است.

اگرچه بعضا گزارش‌های ضد و نقیضی درباره اثرات امواج تلفن همراه و میزان جدی بودن مخاطرات آن از سوی مراکز تحقیقاتی مختلف که بعضا به سفارش شرکت‌های بزرگ سازنده تلفن همراه در این زمینه تحقیق می‌کنند، منتشر می‌شود ولی به‌زعم اغلب کارشناسان، با توجه به ماهیت و تاثیرات شناخته شده امواج الکترومغناطیسی در طول موج‌های مختلف بر سیستم‌های زیستی نمی‌توان خطرات تلفن همراه و تجهیزات مربوط به آن را انکار کرد.

در سال‌های اخیر به موازات گسترش روزافزون استفاده از تلفن همراه و توجه مراکز تحقیقاتی دنیا به این مقوله، پژوهشگران ایرانی نیز در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مختلف، تحقیقاتی را در این حوزه آغاز کرده و از ابعاد مختلف به بررسی آسیب‌های احتمالی پرتوهای الکترومغناطیسی تلفن همراه بر بافت‌های زنده و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی آن انجام داده‌اند.

امواج و میدان‌های الکترومغناطیسی که در گستره وسیعی از انرژی و فرکانس‌ها با خواص متفاوت ساطع می‌شوند، نقش مثبت و منفی در زندگی جانداران و گیاهان ایفا می‌کنند.

این اشعه هم در طبیعت و هم در صنعت موجود است با این تفاوت که وجود اشعه الکترومغناطیسی در طبیعت بهینه بوده ولی باید در صنعت به صورت بهینه استفاده شود. معاون پژوهشی سابق دانشگاه تهران از تلفن‌های همراه به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین تجهیزات دارای امواج الکترومغناطیس یاد می‌کند و می‌افزاید: نقش منفی میدان‌های الکترومغناطیسی و اثرات سوء آن بر سیستم‌های زیستی به دلیل نبود دستورالعمل معین، آموزش صحیح بهره‌برداری و استفاده بهینه از سیستم‌های ارتباطی و مخابراتی به‌ویژه عدم آشنایی کاربران از تداخل و تزاحم‌های استفاده همزمان تلفن همراه با وسایل دیگر مانند رایانه، مایکروویو، تلویزیون، استفاده از داروهای خاص یا داشتن بیماری و...است

ادامه مطلب ...

طبیعت شگفت کوه آتشین در رامهرمز

در جاده رامهرمز به سمت رود زرد و در مسیر خیجه و ماماتین بعد از روستای گنبد لران، کوهی آتشین وجود دارد که از گذشته‌های دور تا کنون شبانه روز می‌سوخته است، مردم محلی به این کوه «تشکوه» می‌گویند.

تشکوه در شرق شهرستان رامهرمز در فاصله 6 کیلومتری روستای ماماتین در جاده رامهرمز ــ ابوالفارس واقع شده است. به گفته کارشناسان زمین شناسی دلیل شعله ور شدن آتش کوه گوگرد موجود در زمین و متصاعد شدن گاز طبیعی از عمق زمین به سطح است. گازهای هیدرکربوری از لایه‌های مختلف زمین عبور می‌کنند و از هر درز و شکافی در سطح زمین به بیرون شعله ور می‌شوند به طوری که در شب نور سوختن این گاز بیشتر دیده می‌شود.

روشنی آتش این کوه در تاریکی شب جلوه زیبایی به منطقه می‌دهد به گونه‌ای که تا به حال توانسته گردشگران زیادی را در ساعات شب به سوی خود بکشاند. مسئله قابل توجه برای گردشگران این است که در مجاورت این آتش کوه به دلیل وجود گاز متصاعد شده در هوا نمی‌توان آتش دیگری روشن کرد. جالب این است که گردشگران برای رسیدن به این منطقه از مردم استان کمک می‌گیرند چون هیچ تابلویی برای نشان دادن این جاذبه گردشگری و نفتی خوزستان وجود ندارد.

ادامه مطلب ...

مرگ های عجیب تاریخ

روز مرگ همه ما بالاخره یک روز فرا می رسد اما برخی مرگ و میر ها به شکلی جالب و عجیب در طول تاریخ اتفاق افتاده که متوفی را هم به شهرت رسانده است. برخی از این مرگ ها را مرور می کنیم:

آرنولد بنت : داستان نویس انگلیسی- وی برای آنکه ثابت کند آب شهر پاریس از نظر بهداشتی کاملا سالم است، یک لیوان از آن را خورد و در اثر تیفوئید ناشی از آن در گذشت!

آگاتوکلس : خودکامه سراکیوز - در اثر قورت دادن خلال دندان خفه شد.

آلن پینکرتون : موسس آژانس کارآگاهی آمریکا -هنگام نرمش صبحگاهی به زمین خورد و زبانش لای دندان ماند و زخم شد و در اثر قانقاریای ناشی از این زخم درگذشت.

آیزادورا دانکن : رقاص آمریکایی -هنگامی که در اتومبیل بود، شال گردن بلندش به چرخ عقب اتومبیل گیر کرد و گردنش شکست و خفه شد.

اسکندر کبیر : پادشاه مقدونی - به دنبال دو روز میگساری و عیاشی در اثر تب درگذشت.

الکساندر : پادشاه یونان -یک میمون خانگی گازش گرفت و در اثر عفونت خون در گذشت.

تامس آت وی : نمایشنامه نویس انگلیسی -مرد فقیری بود. به دنبال روزها گرسنگی سرانجام یک گیته به دست آورد و با آن یک دست پیچ گوشت خرید و از شدت ولع همان لقمه دهان پرکن اول گلو گیرش شد و خفه اش کرد!

جان وینسون : ماجرا جوی بریتانیا -وی در 72 سالگی از اسب به زمین افتاد و میخی وارونه بر زمین افتاده بود، در سرش فرو رفت.

جروم ناپلئون بناپارت : آخرین بناپارت آمریکایی - در سنترال پارک نیویورک، پایش به زنجیر سگ زنش گرفت و افتاد و در اثر زخم های حاصله در گذشت.

جورج دوک کلارنس : انگلیسی -به دستور برادرش ریچارد سوم در خمره شراب خفه شد.

جیمز داگلاس ارل مورتون : - بوسیله دستگاهی شبیه گیوتین که خودش آن را به اسکاتلندیان معرفی کرده بود، سر بریده شد.

ادامه مطلب ...

قرص جوانی جاودانه تا دو سال دیگر وارد بازار می‌شود!

 یک دانشمند روس مدعی شد که ظرف دو سال آینده می تواند قرص جوانی جاودانه را برای استفاده عمومی وارد بازار کند.

 ولادیمیر اسکولاچف 69 ساله استاد دانشگاه دولتی مسکو پس از 40 سال تحقیقات بر روی اکسیر جوانی اعلام کرد که قرص جوانی جاودانه می تواند ظرف دو سال آینده وارد بازار شود.

این دانشمند توضیح داد که این دارو با متوقف کردن اثرات مخربی که اکسیژن بر روی سلولهای بدن می گذارد عمل می کند. به این ترتیب می توان از بیماریهای خطرناک مرتبط با افزایش سن جلوگیری کرد و سالیان طولانی به زندگی ادامه داد.

نتایج تحقیقات این دانشمند روس مورد حمایت جامعه علمی بین المللی از جمله "گانتر بلوبل" برنده نوبل پزشکی 1999 قرار گرفته است.

بلوبل در این خصوص اظهار داشت: "تحقیقات نشان می دهد که آسیبهای اکسیداتیو بسیار گسترده اند اما ما تاکنون یک داروی آنتی اکسیدان از نوعی که پروفسور اسکولاچف توسعه داده است نداشته ایم. واضح است که وی بهترین دانشمند بیوشیمی و بزرگترین مختصص بیوانرژی در دنیا است."

سلولهای بدن ما برای تبادل انرژی به اکسیژن نیاز دارند اما اشکال سمی اکسیژن می توانند سلولها را به مرگ وادار کنند.

براساس گزارش دیلی میل، اسکولاچف در این خصوص توضیح داد: "در 99 درصد از موارد اکسیژن به آب تبدیل می شود و بنابراین بی ضرر است اما در یک درصد از موارد به یک فوق اکسید به طور بالقوه سمی تبدیل می شود. وظیفه ما این بود که آنتی اکسیدانی را پیدا کنیم که بتواند این فرایند را متوقف کند."

آنتی اکسیدانهای طبیعی می توانند این فرایند برگشت ناپذیر را آهسته کنند اما این مواد به اندازه کافی برای یک توقف گسترده قوی نیستند.

این دانشمند روس یک آنتی اکسیدان نوآورانه به نام "یونهای اسکولاچف" را ایجاد کرده است که قادرند شکل خطرناک اکسیژن را در داخل سلولها خنثی کنند. این دانشمند تاکید کرد که سخت ترین بخش تحقیقات وی تلاش برای جلوگیری از عوارض جانبی این قرص بوده است. مولکولی که توسط این دانشمند توسعه داده شده مشتقی از یک ماده آنتی اکسیدان به نام Sqk1 است

عصبانیت، درد زن‌ها را افزایش می‌دهد

طبق مطالعات جدید صورت گرفته، احساسات منفی چون عصبانیت و ناراحتی در زنانی که از فیبروم ماهیچه ای رنج می برند، باعث افزایش درد آن ها می شود.

به گزارش WebMD ، به گفته محققان دانشگاه Utrecht واقع در نترلند، زنانی که دچار فیبروم ماهیچه ای هستند با عصبانیت و ناراحتی، درد بیشتری را احساس خواهند کرد.
آن ها تحقیقات خود را روی 121 زن انجام دادند که 62 نفر از آن ها مبتلا به فیبروم ماهیچه ای و 59 نفر فاقد این مشکل بودند.

محققان آن ها را در شرایط عادی و شرایطی که باعث عصبانیت و ناراحتی آن ها می شد، مورد آزمایش قرار دادند و اثر عصبانیت را روی چگونگی واکنش به درد بررسی کردند.

محققان دریافتند که همه زنان، چه آنانی که مبتلا به فیبروم ماهیچه ای بودند و چه آن ها که سالم بودند، در زمانی که عصبانی می شدند و یا احساسات منفی به سراغشان می آمد، نسبت به درد واکنش بیشتری نشان می دادند و هر چه میزان این احساسات منفی بیشتر شود، احساس درد در آن ها افزایش می یابد و به نوعی یک رابطه کاملاً مستقیم در این میان وجود دارد.

به گفته محققان، چون احساسات منفی جزء جدایی ناپذیر و بخشی از زندگی هستند، به خصوص در افرادی که دچار دردهای مزمن هستند، بنابراین با مدیریت و تغییر نگرش افراد، احساسات آن ها را به گونه ای تغییر داد که افرادی که دچار احساسات منفی از قبیل ناراحتی و عصبانیت ها می شوند بتوانند با آن کنار آمده و اثر آن ها را روی افزایش دردهای مزمن کاهش دهیم. یکی از این راه ها در زنان، آموزش این است که زمانی که احساس منفی به سراغشان می آید، آن را بیان کنند و در دل خود نگه ندارند. همین مسئله می تواند درد را کاهش داده و تأثیر عصبانیت را روی درد کم می کند.

چشم‌های دختر اماراتی شیشه تولید می‌کند!

اشک چشم‌های دختر بچه 10 ساله‌ای در امارات متحده عربی به قطعات شیشه تبدیل می‌شود.

 چشم‌های دختر بچه 10 ساله در شهر شارجه امارات به جای اشک، شیشه تولید می‌کند و اشک‌های این دختر بچه تبدیل به قطعات بسیار کوچک شیشه شفاف می‌شود.

 «فاطمه محمد ظافر» دختر بچه 10 ساله هندی مقیم در شهر شارجه امارات است که یک روز بعد از عید سعید فطر دچار این حالت شده و هیچ گونه احساس درد در چشم‌های خود نمی‌کند.

اشک‌های این دختر بچه تبدیل به قطعات به طول 2 تا 4 میلیمتری و قطر 2 میلیمتر از شیشه می‌شوند. در حال حاضر پزشکان و متخصصان در حال معاینه و پیگیری بیماری این دختربچه هستند.

تفاوت‌ های زنان و مردان در خنداندن دیگران؟!

پژوهشگران آلمانی در تحقیقات خود نشان دادند که شوخی کردن و خنداندن دیگران یک ابزار قدرت است و به همین دلیل زنان کمتر با دیگران شوخی می‌کنند.

ظحققان دانشگاه فریبورگ دریافتند که خوشمزگی و خنداندن دیگران

وسیله ای است که افراد به کمک آن در روابط اجتماعی خود زمام قدرت را در اختیار می‌گیرند.
بر اساس گزارش تلگراف، این دانشمندان در این خصوص توضیح دادند: “این تئوری توضیح می‌دهد که چرا حتی در روزگار ما هم زنان به ندرت با دیگران شوخی می‌کنند و حرفهای خنده دار می‌زنند. در حالی که مردان به راحتی دیگران را می‌خندانند. در حقیقت خود را خوشمزه نشان دادن به این معنی است که فرد کنترل موقعیت را از موضع بالاتر در اختیار می‌گیرد. به طوری که تا قبل از ۱۹۶۰ زنان به ندرت دیگران را می‌خنداندند چرا که تا آن زمان زنان از قدرت بالایی در مسائل اجتماعی برخوردار نبودند.”

به گفته این محققان شوخی و هجو پایه خشونت دارند و به هیچ وجه لطیف نیستند. تا سال ۱۹۶۰ تنها مردان شوخی می‌کردند اما اکنون زنان نیز در این عرصه فعال شده اند و حتی امروز نیز پسران ۴ تا ۵ عبارت خنده دار بیشتر از دختران جوان می‌گویند.

این بررسیها نشان می‌دهد که خوشمزگی ترکیبی از قیدها و طعنه ها است و زنان اغلب از خوشمزگی برای شکستن قیود اجتماعی در کنار دوستان خود استفاده می‌کنند در حالی که مردان از خوشمزگی برای سرپوش گذاشتن بر ناکامیهای خود بهره می‌گیرند اما هر دو جنس از شوخی برای کنترل دیگران استفاده می‌کنند.

برای مثال پزشکان بعضی اوقات از خوشمزگی برای آسوده خاطر کردن بیماران استفاده می‌کنند اما اگر آنها هنگام کار سکوت کنند بیمار فکر می‌کند دانش پزشکی پزشک بسیار بالا است.

همچنین پرستاران و ماماها درباره بیماران خود جوک می‌گویند اما زمانی که پزشک حاضر باشد سکوت می‌کنند و بعضی افرادی که زیاد جوک می‌گویند وقتی در حضور یک فرد با موقعیت بالاتر قرار می‌گیرند دست از جوک گفتن و شوخی کردن بر می‌دارند.

» تاریخچه شکل گیری سینما در جهان و ایران

تلاش های اولیه برای ایجاد تصاویر متحرک با استفاده از عکس های ثابت انجام شد. لازمه یک فیلم متحرک واقعی ، حرکات پیاپی و مداومی بود که به جای این که ترکیب ساده ای از بخش های ثابت یک حرکت باشد ، ابتدا در داخل واحدهای تشکیل دهنده خود تجزیه و بعد ترکیب شود. نخستین کسی که از این مرحله قدم فراتر گذاشت ، مردی انگلیسی به نام ادوارد مایبریج ( Edward Muybridge ) بود که به کالیفرنیا مهاجرت کرده بود. مایبریج عکاسی دوره گرد و مخترع بود. او در سال ۱۸۷۲ به استخدام للند استنفورد ( Leland Stanford ) ، فرماندار کالیفرنیا ، در آمد. استنفورد که علاقه مند به پرورش اسب و مسابقات اسب دوانی بود ، با یکی از دوستانش روی شکل یورتمه اسب ها شرط بندی کرده بود. او معتقد بود که هر چهار سم اسب ، هنگام یورتمه ،در یک زمان از زمین جدا می شوند.

مایبریج برای اثبات گفته او پنج سال تحقیق کرد. سرانجام مایبریج دوازده دوربین را در طول مسیری در یک ردیف مستقر کرد ، سپس بندهایی را به شاترهای دوربین ها وصل کرد و از عرض مسیر عبور داد. در عرض بیست سال بعد ، مایبریج تکنیک چند دوربینی خود را کامل تر کرد و تعداد آنها را از دوازده به چهل رساند ، فیلم های حساس تری استفاده کرد و محاسباتش را نیز دقیق تر نمود. اما مایبریج تنها بر روی حرکات حیوانات متمرکز شد و از آنجا که حرکت حیوانات چندان توجه چندانی را در بین عموم به خود جلب نمی کرد ، فعالیت هایش بی نتیجه ماند.

در فرانسه نیز دانشمندی به نام اتی ین ژول ماره ( Etienne Jules Marey ) عکاسی متحرک را آزمایش می کرد. او در سال ۱۸۸۲ برای نخستین بار تصاویر متحرک را با یک دوربین که خود اختراع کرده بود فیلم برداری کرد. دوربین فیلم برداری او شبیه به یک تفنگ بود. این تفنگ عکاسی از یک لوله بلند برای عدسی هایش استفاده می کرد و نیز دارای یک خزانه مدور بود که شیشه عکاسی را در خود جا می داد. ماره نیز از انسان ها و حیوانات فیلم برداری می کرد. در ۱۸۸۸، ماره امکان نوردهی را سریعتر و بیشتر کرد ، اما برای تولید تصویر متحرکی که رویدادی یک یا دو ثانیه ای را ضبط کند ، می بایست ماده خامی تولید می شد که بتواند تعداد بسیار زیادی تصویر ( شاید هزاران تصویر ) را در خود جای دهد.

در ۱۸۸۸ جرج ایستمن ( George Eastman ) ، موسس کمپانی کداک ( Kodak ) ، بر آن شد که از فیلم سلولوئید برای دوربین عکاسی خود ، کداک ، استفاده کند. فیلم سلولوئید ایستمن که در اصل برای عکس برداری ثابت ابداع شده بود ، تبدیل به ماده ای طبیعی برای تجربیات بیشتر در عکاسی متحرک شد و کم کم موانع راه فیلم برداری را از میان برداشت.

● ورود سینما به ایران

ورود نخستین دستگاه سینماتوگراف به ایران در سال ۱۲۷۹ هجری خورشیدی توسط مظفرالدین شاه سر آغازی برای سینمای ایران به حساب میآید، هر چند ساخت اولین سالن سینمای عمومی تا سال ۱۲۹۱ اتفاق نیفتاد. تا سال ۱۳۰۸ هیچ فیلم ایرانی ساخته نشد و اندک سینماهای تاسیس شده به نمایش فیلمهای غربی که در مواردی زیر نویس فارسی داشتند میپرداختند. نخستین فیلم بلند سینمایی ایران به نام «آبی و رابی» در سال ۱۳۰۸ توسط آوانس اوگانیانس، با فیلمبرداری خان بابا معتضدی ساخته شد.

در سال ۱۳۱۱ خورشیدی اولین فیلم ناطق ایرانی به نام «دختر لر» توسط «عبدالحسین سپنتا» در بمبئی ساخته شد. استقبالی که از این فیلم شد، مقدمات ساخت چند فیلم ایرانی دیگر را فراهم کرد. تغییر جو سیاسی کشور طی سالهای ۱۳۱۵ تا ۱۳۲۷ و اعمال سانسور شدید و مواجهه با جنگ جهانی دوم فعالیت سینمای نوپای ایران را با رکود مواجه ساخت.

هر چند نباید از نظر دور داشت که تا این دوره هنوز سینما در ایران جنبه عمومی نیافته بود و استفاده از معدود سینماهای موجود در تهران و شهرهای بزرگ، تقریبا مختص اشراف و اقشار خاصی از جامعه بود. از طرف دیگر در بین سازندگان فیلم نیز خط فکری خاصی وجود نداشت و به جز سپنتا که به دلیل ویژگیهای فرهنگی وی عناصر ادبیات کهن ایران در ساختههای وی به چشم میخورد، در بقیه موارد فیلمهای ساخته شده عمد تاً اقتباسی ناشیانه از فیلمهای خارجی بود.

ادامه مطلب ...

» تاریخچه شکل گیری انسان شناسی خوراک

خوراک تنها به عنوان موضوعی که ارزش مطالعه دارد، مورد توجه انسان شناسان قرار ندارد،  بلکه خوراک یک واسطه است که دامنه ی وسیعی از مطالعات فرهنگی را به هم مرتبط می کند. در واقع به اعتقاد انسان شناسان، مطالعه موضوعاتی نظیر ازدواج، مبادله، یا دین،  بدون در نظر گرفتن خوراک تقریبا غیر ممکن است. (Watson & Caldwell: 1-2)

اولین مطالعات در زمینه انسان شناسی خوراک توسط گریک مالری و ویلیام رابرتسون اسمیت، در اوائل قرن نوزدهم انجام شده است، اما انسان شناسی خوراک به معنایی که امروزه از آن در ذهن داریم از 1930 به بعد به وجود آمده است.
مطالعات ائودری ریچاردز Audrey Richards  در بانتوی جنوبی و بمبا Bomba در زامبیا، اولین مطالعاتی هستند که در حوزه انسان شناسی خوراک انجام شده اند، و در قالب مطالعات فرهنگی به بررسی رابطه میان فرهنگ و خوراک در جوامع مورد بررسی خود پرداخته اند.
ریچاردز در پژوهش خود به بررسی روابط انسانی بر اساس نیازهای غذایی پرداخته است. او در واقع می خواست تاثیر گرسنگی بر شکل گیری گروه های اجتماعی را مورد بررسی قرار دهد.
مارگارت مید نیز جزو نخستین کسانی است که به موضوع انسان شناسی خوراک پرداخته است.
مطالعات این انسان شناسان در دهه های میانی قرن بیستم،  بیشتر بر بررسی  نگرش انسان ها در باره خوراک در فرهنگ های مختلف، و این موضوع که این نگرش ها چه تاثیری بر روابط اجتماعی ثانوی آنان دارد، متمرکز بود.
در دهه 40 میلادی و در سال های میانی جنگ جهانی دوم، مشکلات تغذیه ای در ایالات متحده گسترش یافت، و به این منظور کمیته عادات غذایی تاسیس شد که مارگارت مید و روث بندیکت نیز در آن عضو شدند. نخستین مطالعات انسان شناسی خوراک در ایالات متحده در این کمیته انجام شده است.
البته این کمیته پس از پایان جنگ حهانی دوم به فعالیت خود پایان داد.
سپس این ساختار گرایان بودند که بررسی موضوع خوراک را به عنوان یکی ازموضوعات مطالعاتی خود انتخاب کردند. مهم ترین کار در این حوزه در کارهای لوی استراوس قابل مشاهده است.
ماری داگلاس نیز از دیگر انسان شناسان ساختارگرایی است که به موضوع خوراک توجه نشان داده است.
اما در واقع در دهه 80 میلادی بود که  انسان شناسان اجتماعی شروع به انتشار مونوگراف های پیچیده ای در باره خوراک کردند که ارتباط کمی با مطالعات پیشین ساختارگرایان و ماتریایست های فرهنگی پیشین در باره خوراک داشت.
ادامه مطلب ...

تغذیه در سرماخوردگی چگونه باشد؟

فصل پاییز از راه رسید. این فصل ما را به یاد خیلی چیزها می اندازد، از باز شدن مدارس و ریزش برگ درختان گرفته تا سرماخوردگی و آنفلوآنزا و ... . در این مطلب سعی کرده ایم باید و نباید های تغذیه در سرماخوردگی را برای تان توضیح دهیم.

دکتر فرزاد شیدفر، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در خصوص مراقبت ها و رژیم های غذایی در افراد سرماخورده می گوید: معمولا بعد از سرماخوردگی، ایمنی بدن افراد به شدت کاهش پیدا می کند و نیاز به جبران مقاومت بدن است، بنابراین عوامل غذایی نقش بسیار مهمی در افزایش مقاومت و ایمنی بدن و کاهش عوارض سرماخوردگی دارند. یکی از عوامل موثر در کاهش عوارض سرماخوردگی، ویتامین C است. هر چند تحقیقات ثابت کرده اند که این ویتامین موجب پیش گیری از سرماخوردگی نمی شود، اما در کاهش عوارض سرماخوردگی نقش بسیار مهمی دارد و موجب افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن می شود. بنابراین مصرف انواع غذاهای حاوی ویتامین C از قبیل انواع مرکبات(مانند پرتقال، نارنگی و گریپ فروت) و سبزیجات(مانند فلفل سبز و جوانه های تازه) نقش مهمی در کاهش عوارض سرماخوردگی دارد و می توان از آن ها به عنوان یک میان وعده ی مناسب برای افزایش مقاومت بدن استفاده کرد

ادامه مطلب ...

آیا بستنی جای شیر را می ‌گیرد؟

بسیاری از افرادی که شیر نمی ‌خورند یا فرزندشان از خوردن این نوشیدنی ارزشمند امتناع می ‌کند، بستنی را انتخابی خوشمزه برای این ماده غذایی می ‌دانند اما خوردن چه نوع بستنی ‌ای جایگزین مناسبی برای شیر در نظر گرفته می ‌شود؟

قبل از هر چیز باید گفت، هر نصف لیوان بستنی (البته بدون خامه و انواع مغز و ژله)، کالری ‌‌ای مساوی با یک لیوان شیر دارد...

 یعنی به هر حال در گروه‌ های غذایی، نصف یک لیوان بستنی معادل یک واحد لبنیات در نظر گرفته می ‌شود و از نظر کالری با یک لیوان ماست یا دو لیوان دوغ برابری می‌ کند. در صورتی که از نظر میزان کلسیم، نصف لیوان بستنی در مقایسه با یک لیوان شیر به مراتب کمتر بوده و بنابراین بستنی یک خوراکی پُرکالری‌ است که کلسیم زیادی ندارد.

وقتی ما کودک کم‌ سن و سالی داریم بهتر است او را به طعم‌ های شور و شیرین عادت ندهیم و تا جای ممکن شکر و نمک را از غذای او حذف کنیم. علت این که بسیاری از کودکان طعم شیر را نمی ‌پسندند، این است که از سنین پایین مادر به آن ها آب قند یا غذاهای شیرین زیادی داده است و باعث شده کودک به طعم شیرین عادت کند و در نتیجه طعم شیر را نپسندد.

ادامه مطلب ...

چرا چای آهن بدن را کم می کند؟

پلی فنل های چای مانع جذب آهن می شوند

محققان اعلام کردند: مصرف برخی پلی فنل ها باعث کاهش جذب آهن در بدن و افزایش ابتلا به بیماری کمبود آهن می‌شود.

دانشمندان هشدار دادند: مصرف زیاد انگور و چای سبز به دلیل داشتن این نوع پلی فنل ها می‌تواند سبب بروز کمبود آهن در بدن شود.

دکتر هان (Han)، استادیار تغذیه دانشگاه پن گفت: پلی فنل ها به دلیل اثرات سودمندشان بر سلامت انسان و پیشگیری از ابتلا به سرطان و بهبود متابولیسم استخوان و تراکم عناصر معدنی آن مورد توجه هستند. اما کمتر کسی به تاثیرات آنها بر جذب عناصر غذایی توجه کرده است.

به گزارش ایانا به نقل از ساینس دیلی، محققان در پژوهش خود به بررسی تاثیرات مصرف عصاره هسته انگور و اپی گالو کاتچین گالات (EGCG) موجود در چای سبز پرداختند.

ادامه مطلب ...

بیشتر چربی بسوزانیم تا بافت ماهیچه ای!

موقع کاهش وزن بوسیله رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی، مراقب باشید که پروتئین به اندازه کافی مصرف کنید. اصلاح چربی اضافی بدن یکی از توصیه‌های پزشکی برای کاهش خطر سرطان و بیماری‌های مزمن می‌باشد. اما امروزه پزشکان می‌گویند که کاهش وزن با رژیم غذایی مناسب و ورزش بدون دریافت پروتئین بی‌فایده می‌باشد. یک تحقیق جدید،که اخیرا در نشریه رژیمی ‌در آمریکا به چاپ رسیده است، درباره کاهش وزن ۳ گروه از خانم‌ها می‌باشد. خانم‌ها که همه چاق و یائسه بودند، به طور تصادفی در ۳ گروه قرار گرفتند. یک گروه که در حدود ۴۰۰ کالری در روز مصرف خود را کاهش داد. و دو گروه دیگر که مصرف کالری را کمتر کاهش دادند ولی سه روز در هفته ورزش کردند.(یک گروه با شدت پائین، گروه دیگر با شدت بالا).

ادامه مطلب ...

ویتامین B و تاخیر در شروع آلزایمر

دریافت دوزهای بالای روزانه ویتامین های B می ‌تواند شروع بیماری آلزایمر را به تاخیر بیندازد و یا حتی متوقف کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه یک بررسی جدید نشان می ‌دهد، اضافه کردن مکمل‌ های ویتامین B به رژیم غذایی ممکن است سرعت کوچک شدن مغز در افراد سالمند دارای نشانه‌ های هشداردهنده این بیماری را به نصف برساند.

کوچک شدن مغز، که بخش طبیعی پیری است، در افراد مبتلا به نارسایی خفیف شناختی (Mild Cognitive Impairment (MCI،عارضه‌ ای که مقدمه بروز آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل یا دمانس است،‌ سریع‌ تر رخ می ‌دهد.

گروه دانشمندانی که این تحقیق را انجام داده ‌اند، معتقدند درمان با ویتامین می ‌تواند پیشرفت بیماری را به تاخیر بیندازد یا متوقف کند،‌ اما تاکید کردند که تحقیق بیشتری برای به آزمون گذاشتن این نظریه لازم است.

در این پژوهش که نتایج آن در ژورنال آنلاین "کتابخانه عمومی علوم" One منتشر شده است، تحلیل ‌رفتگی مغز در 168 فرد داوطلب بالای 70 سال که تشخیص MCI در آن ها داده شده بود، مورد بررسی قرار گرفت.

ادامه مطلب ...

خوراک لوبیا درمانی موثر برای دستگاه قلبی عروقی

لوبیا به علت فعل و انفعالاتی که به صورت تخمیر در روده انجام می شود مقدار زیادی عوامل کنترل کننده سرطان تولید می شود. همچنین مصرف آن میزان فشار خون را به میزیان 5 تا 6 درصد کاهش می دهد.
 لوبیا مانند گیاهان هم خانواده خود وسیله درمانی موثری برای دستگاه قلبی عروقی است زیرا زمانی که لوبیای خشک پس از پخته شدن خورده می شود تمام قسمت های آن جذب بدن نمی‌شود و قسمت جذب نشده در داخل روده بزرگ باقی می ماند.

دکتر مجید محسنی، متخصص تغذیه در گفت و گو با ایسنا گفت: باکتری های درون روده به همراه این مواد جذب نشده لوبیا مقداری مواد شیمیایی مخصوص تولید می کند که جذب بدن شده و باعث کاهش کلسترول خون از نوع LDL می شود، به همین دلیل لوبیا برای قلب مفید است.

وی تصریح کرد: به علت فعل و انفعالاتی که به صورت تخمیر در روده انجام می شود مقدار زیادی عوامل کنترل کننده سرطان تولید می شود. همچنین مصرف آن میزان فشار خون را به میزیان 5 تا 6 درصد کاهش می دهد.

6 رنگدانه گیاهی مهم

متخصصان تغذیه به رنگدانه های گیاهی یا  فیتوکمیکال‌ها اهمیت زیادی می‌دهند. می‌دانید چرا این ترکیبات مهم هستند؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت که فیتوکمیکال‌ها نوعی از ترکیبات شیمیایی و سالم هستند که در میوه‌ها و سبزی‌ها به وفور یافت می‌شوند و بررسی‌ها نشان داده‌ که احتمال ابتلا به بسیاری از انواع سرطان، آلزایمر و آب مروارید را کاهش می‌دهند. بسیاری از آنها خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و آثار زیان‌بار رادیکال‌های آزاد که سبب تخریب سلول‌ها، پیری پوست و سکته‌های قلبی می‌شوند را از بین می‌برند.

1- بتاکاروتن

رنگدانه‌ بتاکاروتن، رنگ نارنجی هویج را به‌وجود می‌آورد و یکی از قوی‌‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های شناخته شده است. بهترین روش به دست آوردن آن، خوردن میوه‌های نارنجی و زرد رنگ و سبزیجاتی از قبیل هویج، فلفل دلمه‌ای رنگی و کدو حلوایی است. سبزیجات سبز نیز حاوی مقادیر بالایی از بتاکاروتن هستند.

نتایج مطالعات نشان داده کسانی که سبزیجاتی غنی از بتاکاروتن را می‌خورند، خطر ابتلا به سرطان معده در آنها نسبت به کسانی که کمترین مصرف میوه و سبزی را دارند، 54 درصد کم‌تر است، پس این نوع سبزیجات را حتما در برنامه غذایی‌تان بگنجانید.

ادامه مطلب ...

برای لاغر شدن باید آشپزخانه را پاکسازی کنید

هر زمان که فرصت یافتید ، زمان بسیار خوبی است که یک بازنگری اساسی را در آشپزخانه خود انجام دهید. خوراکی هایی ناسالمی که در گوشه و کنار آشپزخانه شما پنهان شده اند  منتظر فرصت هستند تا شما را به سمت عادات غلط غذایی سابق تان بکشانند چه بسا که حتی این خوراکی ها خودشان را در یک پوشش سالم پنهان کرده باشند، لذا اولین گام برای حفظ عادات غذایی سالم و الگوی زندگی سالم این است که اول محیط زندگی خود را سالم نمایید . توجه داشته باشید که هر چقدر که که انگیزه شما برای تناسب اندام و سلامت قوی باشد ولی وسوسه ها بالاخره  اتفاق خواهند افتاد (به قول این ضرب المثل قدیمی که : دیر یا زود داره اما سوخت و سوز نداره) .

لذا وقتی که بالاخره وسوسه های غذایی به سراغتان آیند شما به وعده ها و میان وعده های غذایی سالم به عنوان سلاح هایی برای منهدم کردن این وسوسه ها نیاز خواهید داشت. پس بررسی ذخایر غذایی آشپزخانه خود را به زمان دیگری موکول ننمایید و همین الان به پا خیزید و بررسی کنید که آیا اقلام غذایی موجود در آشپزخانه تان مفید هستند و یا مضر.

البته ممکن است دلبستگی هایی را به برخی قفسه های آشپزخانه تان که در آنها خوراکی های محبوب اما ناسالم را نگهداری می کرده اید (مثلا کیک و شیرینی جات...) پیدا کرده باشید و لذا ممکن است دل بریدن از این قفسه های عزیز برایتان قدری سخت باشد اما اکنون زمان احساساتی شدن نیست و خودتان خوب می دانید که همین خوراکی های گول زننده چه بلایی را بر سر تناسب وزن و سلامت شما می آورند. مهمترین مسئله سلامتی شماست که بر همه چیز اولویت دارد.

ادامه مطلب ...

بهترین و بدترین روغن های خوراکی

برای ارزیابی انواع روغن های خوراکی و مقایسه ی آنها با هم، ویژگی های زیر را در نظر می گیریم:

1- میزان اسیدهای چرب ضروری موجود در روغن

2- میزان چربی های غیر اشباع نسبت به چربی های اشباع در روغن (یعنی اینکه چقدر برای قلب مفید است)

3- تأثیر روغن بر کلسترول خون (یعنی آیا کلسترول خون را افزایش می دهد یا کاهش، مخصوصا در افراد دچار چربی خون بالا)

4- سایر فواید روغن

5- مزه آن

6- وجود بقایای آفت کش ها در روغن در طی فرآیند آن

7- تاثیر گذاری روش های فرآیند روی ارزش تغذیه ای روغن

البته باید گفت اینکه بعضی روغن ها بهتر از انواع دیگر هستند نباید باعث شود فقط یک یا دو تا از بهترین های آنها را همیشه مصرف کنیم و بقیه را نه. توجه داشته باشید رعایت اعتدال، نکته کلیدی در تغذیه مناسب است و تغذیه ی مناسب بر اساس تنوع و تعادل غذایی استوار است.

ادامه مطلب ...