همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

5 فناوری برای نجات زمین

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به معرفی پنج فناوری پرداخته است که اگر استفاده از آنها رایج شود می توانند آیند بشر را تغییر داده و زمین را از تغییرات آب و هوایی نجات دهند.

روزنامه وال استریت ژورنال پیش از معرفی این فناوریها نوشته است: این نوآوری ها قادرند میزان آلودگی جهانی را کاهش  دهند. همچنین می توانند به موتور چرخه توسعه اقتصادی انرژی تجدیدپذیر تبدیل شوند و در فعالیت های مرتبط با انرژیهای سبز میلیونها شغل ایجاد کنند.

هرچند امروزه هیچ یک از این فناوریها با قیمت اقتصادی و قابل رقابت با اشکال قدیمی مصرف انرژی در دسترس نیستند اما با گذر زمان و حمایت دولتها و بخش خصوصی می توانند به طور کامل جایگزین منابع انرژی فعلی شوند.

در این خصوص وال استریت ژورنال نوشت:«پایان وابستگی ما به سوخت های فسیلی می تواند ظرف چند دهه آینده اتفاق افتد. این پنج فناوری اگر موفق شوند می توانند سناریوی انرژی جهانی را تغییر دهند».

تولید انرژی خورشیدی در فضا

در رتبه اول این راه حل های تکنولوژیکی، رویایی قرار گرفته است که دانشمندان از 30 سال قبل در تلاش برای تحقق آن هستند. این رویا استفاده از انرژی خورشیدی به روشی موثر و ارزان است.

راه حل دستیابی به این انرژی قرار دادن ماهواره ای در مدار اطراف زمین و در ارتفاع 30 هزار کیلومتر و تبدیل این ماهواره ها به مراکز خورشیدی است. پانلهای فتوولتائیک این ماهواره ها قادر خواهند بود نور را به برق تبدیل کنند. سپس این برق را به شکل امواج انرژی به زمین انتقال دهند.

اگر این انرژی به شکل بسته های میکرو امواج به زمین برسند خطری برای سلامت بشر نخواهند داشت. بیشترین هزینه ای که صرف ایجاد این نیروگاههای خورشیدی می شود مربوط به در مدار قرار دادن این مراکز خورشیدی است که این هزینه ها نیز به سرعت رو به کاهش هستند. در حال حاضر در 6 کشور، دولتها و شرکتهای خصوصی در تلاش برای فتح فضا برای راه اندازی اولین مراکز خورشیدی در مدار هستند. این نیروگاهها می توانند ظرف 10 سال آینده کاربردی شوند.

باتریهای فوق قوی برای خودروهای الکتریکی

در رتبه دوم این رده بندی، مشکل حمل و نقل شخصی قرار گرفته است که در کنار نیروگاههای تولید کننده برق به عنوان یکی از مهمترین منابع تولید دی اکسید کربن در زمین به شمار می رود. خودروهای الکتریکی به سرعت در حال گسترش هستند، اما همچنان قیمت تولید و استفاده از آنها بسیار بالا است. یکی دیگر از مشکلات این خودروها تمام شدن سریع شارژ باتریها است.

راه حل این مشکل، تولید نسل جدیدی از باتریهایی است که به «باتریهای لیتیومی- هوا» گفته می شود. بازده این باتریها 10 برابر بیشتر از باتریهای لیتیومی فعلی است و می تواند انرژی خورشید را تا 600 کیلومتر تامین کند.

سوخت زیستی از جلبک

سومین فناوری انتخابی از سوی وال استریت ژورنال نیز برای انرژی خودروها است. امروزه برای تولید سوختهای زیستی خودروها زمین های کشاورزی که باید زیر کشت محصولات خوراکی روند صرف تولید گیاهانی می شوند که قادر به تولید اتانول زیستی هستند. این مسئله موجب کاهش محصولات کشاورزی و افزایش قیمت این مواد در بازار تولیدات غذایی می شود.

پاسخ برای حل این مشکل استفاده از جلبکها است به طوری که بررسیها نشان می دهد میزان بهره وری جلبکها برای تولید سوختهای زیستی 15 برابر بیشتر از تولید بنزین سبز از غلات است. آمریکا می تواند به اندازه کافی جلبکهای دریایی تولید کند و برای تامین سوخت خودروهای خود کارخانجات تولید جلبک را راه اندازی کند.

باتریهای خورشیدی - بادی

برای انرژی های تجدیدپذیری چون انرژی باد و خورشیدی در حال حاضر محدودیتهایی وجود دارد و دستگاههایی که از باتریهای فتوولتائیک برخوردارند بازده بالایی ندارند به طوری که مصرف انرژی باتری این دستگاهها خیلی زود به اتمام می رسد. راه حل این مسئله می تواند تولید باتریهای لیتیومی باشد که علاوه بر خورشید از باد نیز می توانند انرژی را جمع آوری و ذخیره کنند.

تهیه زغال پاک از دی اکسید کربن

یکی از افقهای چشم اندازی که برای سال 2020 پیش بینی شده است تولید «زغال پاک» است. در حال حاضر نیروگاه های در ابعاد کوچکی آزمایش شده اند که قادرند دی اکسید کربن را جمع آوری کرده و آن را به زغال پاک تبدیل کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد