ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
در صورتیکه احساس میکنید بدون علت و زودتر از سن خود در حال پیر شدن هستید و یا دارای بیماری مزمنی میباشید به این رژیم غذایی توصیه شده عمل نمایید و ... امید تا عمل نمودن به این توصیهها تندرستی برای همه ما که در جوامع متمدن و امروزی با سرعت به سمت پیری گام بر میداریم، به ارمغان آید.
۱- میوه و سیزیجات بخورید: باید بدانید که میوه و سبزیجات در صف اول موادی قرار دارد که میتواند پیری را به تعویق درآورد. با خوردن آنها میتوان بیشترین
مقادیر آنتی اکسیدانتها را جذب بدن نمود. سعی کنید از همه نوع میوه و سبزی ۵ وعده در روز مصرف نمایید. این مواد خون را از آنتی اکسیدانتهای قوی که با رادیکالهای آزاد مقابله مینمایند، اشباع میسازد. با مصرف میوه و سبزی در مرحله جوانی از بسیاری از آسیبها از جمله انسداد شریانها، و تخریب سلولی میتوان جلوگیری نمود. حتی در پیری نیز با مصرف این مواد به سلولهای بدن در مقابله با پیشرفت بیماریها میتوان یاری رساند.
۲- ماهی بخورید: حداقل دو یا سه وعده در هفته ماهی بخورید. همه انواع ماهیها مفیدند اما ماهیهای پرچربی مانند ماهی آزاد، خال مخالی، ساردین، شاه ماهی و تن حداکثر مقدار اسیدهای چرب امگا-۳ را دارا میباشند.
۳- چای بنوشید:از میان انواع نوشیدنیها، چای بخصوص نوع سبز آن بهعلت داشتن مقادیر فراوانی از آنتی اکسیدانتهای ضد پیری توصیه میشود.
۴- غذاهای محتوی سویا بخورید: در صورتیکه خوردن غذاهای محتوی سویا برای یکبار در روز برایتان مقدور نیست، ۲ یا ۳ بار در هفته از آنها استفاده کنید. این ماده غذایی مفید دارای آنتی اکسیدانتهای بسیاری است که که گمان میرود مانع ابتلا به برخی سرطانها میگردد.
۵-از مصرف غذاهای پرکالری بکاهید:تا اندازهای کالری مصرف کنید که برای رشد و تغذیه مطلوب مناسب باشد. اگر پس از دوران بلوغ از مصرف کالریها بکاهید و وزنی کمتر از حد عادی داشته باشید در این صورت به حفظ جوانی و طولانی نمودن عمر خود کمک زیادی نموده اید. توجه نمایید که کودکان رو به رشد یا افراد پیر و یا بیمار به میزان کالری بیشتری نیاز دارند.
۶-از مصرف چربیهای مضر خودداری کنید: از مصرف چربیهای تخریب کننده سلولها مانند چربی گوشت قرمز و محصولات لبنی به ویژه چربیهای اشباع چند زنجیرهای و چربیهای هیدروژنه موجود در مارگارین، روغنهای گیاهی و چربی غذاهای آماده پرهیز کنید. و منحصرا از روغن زیتون، روغن کانولا، وسایر روغنهای غیر اشباع تک زنجیرهای مانند ماکادامیا و روغن میوههای مغز دار مثل فندق و گردو استفاده کنید.
۷-از مصرف گوشت بکاهید: از مصرف گوشت اجتناب کرده یا از میزان مصرف آن بکاهید و یا آنرا به طریقی بپزید که حتی الامکان از تولید رادیکالهای آزاد جلوگیری نمایید.
8-از مصرف شیرینی فراوان بکاهید:از مصرف بیرویه شکر یا دیگر هیدراتهای کربن نظیر فروکتوز بکاهید. زیرا سبب افزایش میزان انسولین خون شده و به شریانها آسیب میرساند.
9- سیر بخورید:سیر حاوی آنتی اکسیدانتهای گوناگونی است که بر اساس تحقیقات انجام شده میتواند از سرطان، اختلالات مغزی ناشی از پیری و انسداد شریانها جلوگیری نماید.مصرف یک حبه سیر در روز بهصورت خام یا پخته مقدار مورد نیاز این آنتی اکسیدانتها را به بدن میرساند.