همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

چرا پس از مسواک کردن مزه خوراکی ها تلخ می شوند؟

این اثر ناخوشایند معروف ، سالهاست شناخته شده وموضوع بسیاری ازتحقیقات ومقالات بوده است. عامل این پدیده ماده شوینده ای است که درخمیر دندان به کار می رود . این ماده که معمولاً"سدیم لوریل سولفات" است، نوعی شامپو بوده  و تنها وظیفه آن در خمیر دندان، ایجاد کف سفید رنگ معمول است .

در دهان، ملکولهای شوینده با لایه فسفولیپیدی غدد چشایی ترکیب می شود و گیرنده های مزه شیرین زبان را از کار می اندازد. گیرنده های تلخی نیزبه همین ترتیب تحت تاثیرقرارمی گیرند، اما به دلایل بیوشیمیایی، به جای بسته شدن، تغییر سلیقه می دهند و به غذاهای ترش حساس می شوند . نتیجه این فرآیند این است که دست کم به مدت یک ساعت ( زمان دوام پیوندها) مزه شیرین و ترش به صورت تلخی احساس می شود که البته خوشایند نیست.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد