همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

چرا مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 تمدید شد؟


نشریه لوموند چاپ فرانسه در گزارشی با اشاره به اظهارات کاترین اشتون رئیس دیپلماسی خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، در نخستین ساعات صبح امروز شنبه در وین می نویسد: در حالیکه انتظار می‌رفت تا پایان مهلت تعیین شده، طرفین بر سر برنامه هسته ای ایران به توافق برسند اما برخی موضوعات اساسی راه را بر رسیدن به توافق نهائی تا پایان تیر ماه مسدود نمود.

به گزارش لوموند در این گزارش کوتاه، موضوعات اساسی در مذاکرات اتمی را که در نهایت مانع از توافق هسته ای شده و راه برای برای تمدید آن گشود،  بدین ترتیب دسته بندی کرده است:


 - تعداد سانتریفوژها: 1+5 خواستار کاهش تعداد سانتریفوژها است، چرا که هر چه تعداد سانتریفوژها افزایش یابد، توان یک کشور برای دستیابی به اورانیوم غنی شده بیشتر برای تولید بمب اتمی افزایش می یابد.

 - تعلیق فعالیت‌های مربوط به غنی سازی اورانیوم از جمله مباحث عمده است.

 - کشورهای 1+5 به تعطیلی تأسیسات اتمی "فردو"، "نطنز" و "اراک"اصرار دارند، اما ایران می گوید از این مراکز به منظور انجام تحقیقات بهره گیری خواهد کرد.

جزئیاتی تکان‌دهنده از بورسیه‌های غیرقانونی


100-713.jpg در حالی که وجود اسامی برخی از نمایندگان مجلس در میان بورسیه‌های غیرقانونی تلویحا تایید شده است، اخبار پشت پرده دیگری نیز از این جریان به گوش می‌رسد؛ از جمله وجود نام برخی از مسئولان دانشگاهی در بین این اسامی و از جمله معاون آموزشی یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور. این در حالی است که همزمان سه نفر از اعضای کمیته ۵ نفره رسیدگی به این موضوع در مجلس نیز خواهان مختومه شدن این پرونده هستند و معتقدند که وزارت علوم در این خصوص خبرسازی کرده است.

سایت «پیام نو» با این مقدمه نوشت: آخرین تحولات در خصوص پرونده بورسیه‌های غیرقانونی در وزارت علوم حکایت از آن دارد که علاوه بر برخی نمایندگان مجلس هشتم و نهم، نام تعدادی از مدیران دولتی و مهم‌تر از آن مسئولان دانشگاه‌های کشور در دوره محمود احمدی‌نژاد نیز در این پرونده دیده می‌شود.

جواد هروی یکی از اعضای کمیته بررسی این پرونده در مجلس تایید می‌کند که تعداد نمایندگانی که در مجلس نهم توانسته‌اند از این «رانت» دولت محمود احمدی‌نژاد استفاده کنند بیش از ۱۰ نفر است. وی همچنین می‌گوید چیزی در حدود همین تعداد هم در مجلس هشتم از امکانی که در وزارت علوم دولت احمدی‌نژاد برای بورسیه شدن فراهم شده بود، استفاده کرده‌اند. با این حال، هروی توضیح می‌دهد که موضوع وجود نام برخی نمایندگان در لیست این بورسیه‌ها فقط به همین مورد ختم نمی‌شود.  

ادامه مطلب ...

کاری که با «ویدئو چک» والیبال کردند


asddff.JPG در گزارش بازی تیم ملی والیبال کشورمان با آمریکا، نکته‌ای در گزارش این بازی جلب توجه می‌کرد که به کار بردن «بازبینی صحنه» به جای عبارت «ویدئو چک» بود؛ عبارتی که این روزها خیلی رایج شده و با آن جُک هم می‌سازند.

ایسنا، در روزهای اخیر با حضور تیم ملی والیبال کشورمان در لیگ جهانی، این ورزش هم مانند فوتبال مورد توجه قرار گرفته و تماشاچیان گسترده پیدا کرده است؛ برای همین هر عبارتی که از سوی گزارشگرهای این ورزش به کار برده می‌شود به سرعت در میان مردم رواج پیدا می‌کند. یکی از این عبارت‌ها که در این بازی‌ها زیاد استفاده می‌شود، «ویدئو چک» است؛ عبارتی که برای بازبینی صحنه‌ و دریافت صحت و یا خطای آن انجام می‌شود و در تعیین سرنوشت بازی و درست بودن تصمیم داور، نقش مهمی دارد. این واژه دست‌مایه ساخت جُک‌هایی هم شده که یکی از آن‌ها این است: «مورد ﺩاﺷﺘﻴﻢ ﻃﺮﻑ ﻟﻘﻤﻪ ﺁﺧﺮ ﺳﺤﺮﻱ ﺭﻭ اییین‌قدر ﻧﺰﺩﻳﻚ اﺫاﻥ ﺻﺒﺢ ﺧﻮﺭﺩﻩ ﻛﻪ ﻓﺮﺷﺘﻪﻫﺎ اﺯ ﺧﺪا ﺗﻘﺎﺿﺎی ﻭﻳﺪئو ﭼﻚ ﻛﺮﺩﻥ!».

این‌گونه جُک‌ها و طنزها نشان‌دهنده نفوذ این عبارت در میان مردم است. اما در بازی‌های شامگاه شنبه 28 تیرماه که گزارشگری آن‌ها را جواد محتشمیان و کیومرث کرده به عهده داشتند، به جای عبارت «ویدئو چک» از عبارت «بازبینی صحنه» استفاده می‌شد، که البته مشخص نیست با نفوذ سریعی که عبارت «ویدئو چک» داشته، آیا معادل فارسی آن بتواند در بین مردم جا باز کند و اگر این اتفاق بیفتد زمان آن کی خواهد بود. این در حالی است که در بازی‌های جام جهانی فوتبال با وجود درخواست فرهنگستان زبان و ادب فارسی از گزارشگرها برای به کار بردن معادل‌های فارسی واژه‌های فوتبالی، به نظر چندان توجهی به این موضوع نمی‌شد.