بر اساس مطالعات منتشر شده مغز و اعصاب حدود 300 نفر بالای سن 55 سالگی از نظر حافظه و تفکر به مدت 6 ماه آزمایش شدند.
شرکتکنندگان در مورد اینکه آیا آنها کتاب میخوانند، یا مطلب مینویسند و در مورد فعالیتهای مرتبط در زمان کودکی، نوجوانی و میانسالی که با زندگی آینده آنها مرتبط بود، پرسشنامهای را پر کردند.
پس از مرگ نیز، مغز آنها در خصوص نشانههای فیزیکی از زوال عقل مانند ضایعات مغزی و پلاک مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر «رابرت ویلسون» سرپرست این تیم تحقیقاتی از دانشگاه «راش» در شیکاگو گفت: ورزش مغز در سراسر طول عمر برای سلامت مغز در سالخوردگی حائز اهمیت است.
برای کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در حال رشد، کارشناسان توصیه میکنند که برخی روشها مانند یک رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم، خواندن بیشتر و انجام جدول بسیار مفید است.
خطر بیماری آلزایمر در زنان 17 درصد است و برای مردان، یک در 10 است. انجمن آلزایمر تخمین میزند که شیوع زوال عقل با توجه به افزایش نسبت سالمندان در جامعه تا سال 2050 دو برابر خواهد شد.
زوال عقل، در پزشکی و روانپزشکی٬ اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی به علت بیماری عضوی مغز، که با تغییر شخصیت و موقعیتناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است.
شایعترین نوع دمانس٬ زوال عقل سالخوردگی یا آلزایمر است. از دیگر عوامل ایجاد دمانس میتوان به سکته مغزی٬ دلیریوم ناشی از توکسیک شدن بدن بر اثر مواد مخدر و روانگردان و بیماریهای ناشایع ولی معروف مانند جنون گاوی اشاره کرد.