همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

طاسی با سلول های بنیادی درمان می‌شود

 

 
دانشمندان ادعا می کنند درمان تاسی سر با استفاده از سلول های بنیادی برای رشد دوباره فولیکول های از دست رفته یا  مرده می تواند به زودی واقعیت یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان پیش از این در تلاش بودند تا تعداد کافی سلول های بنیادی فولیکول ساز برای تولید قابل توجه و دوباره مو بسازند و اکنون راه حلی برای این مشکل فراهم شده است.

آنها سلول های بنیادی خاصی را به موش ها تزریق کردند که انواع مختلفی از سلول های پوستی و فولیکولی مو را تولید می کند.

محققان امیدوارند این شیوه بتواند در آینده به رشد دوباره مو در انسان منجر شود.

محققان کار را با سلول های پوستی انسان موسوم به فیبروبلاست پوستی آغاز کردند. پس از افزودن سه ژن، این سلول ها را به سلول های بنیادی که توانایی تبدیل شدن به هر گونه سلولی را در بدن دارند تبدیل کردند. سپس این سلول ها به نوعی سلول تبدیل شدند که برای رشد مو حیاتی هستند.

این گروه از محققان توانستند با کنترل دقیق زمان رشد سلول ها، تعداد زیادی از این سلول های بنیادی را تولید کنند.

این سلول های بنیادی با نوعی سلول پوستی موش ترکیب و به پوست موش کاشته شد. محققان  سیستم ایمنی این موش ها را سرکوب کرده بودند تا مانع از پس زدن بافت جدید شوند.

این تحقیقات که نتایج آن در نشریه ارتباطات نیچر منشر شده است، نشان می دهد این سلول های جدید یک لایه خارجی کارآمد را شکل می دهد. این فولیکول ها  شبیه به فولیکول های موی انسان هستند.

دکتر زیائووی زو از دانشگاه پنسیلوانیا می گوید این نخستین بار است که دانش پژوهان توانسته اند میزان قابل افزایش سلول های بنیادی اپی تلیال که قادر به تولید مولفه اپی تلیال فولیکول مو باشد، تولید کنند.

گفته می شود این سلول ها کابردهای بسیار زیادی دارند از جمله کمک به بهبود زخم، با این حال هنوز باید بر روی سازگاری این شیوه با انسان کار کرد.

در حال حاضر دانشمندان می توانند سلول هایی را رشد دهند که فولیکول های مو را می سازند اما نمی توانند سلول های پوستی انسان را دوباره رشد دهند.
وقتی یک نفر موی خود را از دست می دهد هر دو نوع پوست سلول پوست و مو را از دست می دهد.

این دانش پژوهان می گویند باید شیوه ای را برای ساخت سلول های زایده پوستی بیابند؛ موضوعی که هیچ کس تا کنون نتوانسته برای آن راهکاری ارائه کند.

دانشمندان می گویند باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد تا شیوه ای برای ساخت سلول های پوستی ارائه شده و درمانی به صورت بالینی برای انسان عرضه شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد