به گزارش مهر، مدیرآموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس ضمن اعلام این خبر گفت: هدیه زهرا خانی دانش آموز پایه اول است که با اختراع خوراک دام، عنوان کوچک ترین مخترع کشور را از آن خود کرد.
عبدالرضا دادعلی پور تصریح کرد: اختراع وی در تاریخ شانزدهم تیر سال جاری به شماره 79925 ثبت شده است.

وی ضمن تبریک به جامعه فرهنگیان و خانواده وی، اظهار داشت: مایه افتخار و مباهات است که شاهد پیشرفت علم و تحقیق در بین دانش آموزان هستیم.
به گفته شاهرخ خانی پدر این مخترع، این اختراع در جشنواره منطقه ای نوآوری و شکوفایی اختراعات خلیج فارس استان بوشهر نیز جزء طرح های پژوهشی پذیرفته شده شناخته شد.
گفتنی است اختراع ذکر شده خوراک دام معدنی و گیاهی است که متشکل از کاه و غوزه پنبه است و به عنوان مکمل غذایی دام مورد استفاده قرار می گیرد.
تقدیر کوچکترین مخترع
شش کارگاه آموزشی در نمایشاه هفته پژوهش برگزار شد
در دومین روز از نمایشگاه هفته پژوهش استان هرمزگان، شش کارگاه آموزشی توسط اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان برگزار شد.
یحیی جوادی دراین خصوص گفت: اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان در نمایشگاه هفته پژوهش سال جاری مانند سالهای گذشته حضوری پررنگ را دارد.
وی به برگزاری 6کارگاه آموزشی در محل برپایی نمایشگاه هفته پژوهش اشاره کرد و افزود: در دومین روز از نمایشگاه هفته پژوهش شش کارگاه آموزشی با موضوعات مختلف ازجمله ساخت روبات، ثبت اختراع و پژوهش در عمل برگزار شد.
جوادی تصریح کرد: در کارگاه تولید محتوای الکترونیکی درسی، شرکتکنندگان علاوه بر کارکنان آموزش و پرورش، مسئولان موسسات آموزش عالی و دانشگاهها نیز از برگزاری این کارگاه استفاده کردند.
رییس گروه تحقیقات و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان خاطرنشان کرد: کارگاههای آموزشی تدارک دیده شده در این نمایشگاه به گونهای انتخاب شدهاند که جنبه عمومی داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی مشاوره پژوهشی، اظهار کرد: دراین کارگاه آموزشی مشاورههایی در زمینه طرحهای پژوهشی، پروپوزال پژوهشی و غیره به شرکتکنندگاه ارائه شد.
جوادی افزود: کارگاه ثبت اختراع نیز توسط یکی از کارکنان پژوهشگر اداره کل آموزش و پرورش استان برگزار شد که استقبال خوبی از این کارگاه صورت گرفت.
اضافه می شود، نمایشگاه هفته پژوهش در محل مجتمع گفتگوی تمدن های بندرعباس در دو نوبت صبح و عصر به منظور بازدید پژوهشگران، دانشجویان و عموم دایر است.
سمینار آینده پژوهشی در بندرعباس برگزار شد
به همت جهاددانشگاهی واحد هرمزگان، سمینار آیندهپژوهشی در حاشیه نمایشگاه هفته پژوهش در محل برگزاری این نمایشگاه برگزار شد.
سهیل دادخواه، عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی هرمزگان دراین کارگاه آموزشی اظهار کرد: باتوجه به شرایط فعلی کشور و جهان، بحث آینده پژوهی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه عدم قطعیت در تمامی حوزهها اهمیت این مسئله را بیش از پیش نمایان میسازد، افزود: روشهای پیشبینی و برنامهریزی سابق امروز مفید نبوده و کارا نیستند و به همین دلیل به ابزار و علمی به عنوان آیندهپژوهی روی آوردهایم.
دادخواه با بیان اینکه این مسئله از سال 1970 در کشور ژاپن بنیان گذاری شده، خاطرنشان کرد: آشنایی با مفاهیم نظری و پایهای آیندهپژوهی امری است که باید برای شروع در این کار از آنها بدانیم.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی هرمگزان تصریح کرد: تا چند سال قبل از برنامهریزی استراتژیک استفاده میشده که این مسئله هنوز هم پابرجا بوده و برنامه استراتژیک ادامه دارد.
وی با بیان اینکه مشکل این شیوه برنامهریزی این است که بسیاری از استراتژیها به دلیل تغییرات محیطی کارایی خود را به مرور زمان از دست میدهند، بیان کرد: در روش آیندهپژوهی، به جای اینکه یک آینده بررسی و در نظر گرفته شود، آیندههای ممکن مدنظر قرار میگیرند.
دادخواه اظهار کرد: پس از آن نیز سناریوهای متعدد تعریف و چشماندازی محقق میشود و برای تعریف آینده و شناخت آن با روندها، رویدادها، تصویرها و اقدامات متعدد مواجه هستیم که همه آنها شناسایی میشود.
این استاد دانشگاه افزود: با توجه به اینکه در چند استان کشور ازجمله همدان و اراک طرحهای آیندهپژوهی اجرا شده، پیشنهاد میشود مسئولان استان هرمزگان نیز قبل از تهیه هر نوع سند و یا چشمانداز، ابتدا پروژه آیندهنگری استان را اجرا کنند و پس از آن به استناد به خروجی این سند، سایر اسناد تهیه شود.
دراین کارگاه آموزشی دانشجویان و پژوهشگران با تفاوتهای آیندهنگری با پیشبینی، روش سناریونویسی، تحلیل انواع آینده و مسائلی از این موارد آشنا شدند.