در پی شکایت فواد صادقی از بابک زنجانی و بابک زنجانی از علی غزالی، مدیر مسوول سایت بازتاب امروز، این سه باید فردا در دادسرای فرهنگ و رسانه حضور یابند تا ضمن مواجهه حضوری، به شکایات متقابل آنها از هم رسیدگی شود.
به گزارش "آینده"، بعد از افشاگری های سایت بازتاب علیه بابک زنجانی، وی مسوولین این سایت را عوامل سلطنت طلبها و منافقین خطاب کرد و اتهامات دیگری هم به آنها زد که به شکایت فواد صادقی از بابک زنجانی منجر شد.
همچنین بابک زنجانی از مدیر مسوول سایت بازتاب شکایت کرده که فردا قرار است دادسرای فرهنگ و رسانه به هر دو شکایت رسیدگی کند.در این حال، علیرضا شاکر در گزارشی در روزنامه قانون، به سابقه و بدهی های کلان بابک زنجانی و معماهای پیرامون او پرداخته است.
وی می نویسد:
به هر حال برای تهیه این گزارش به دفتر 50 متری صادقی رفتم، او پشت میزی که در دفاتر مشابه جای منشی است نشسته و آب و تاب اسناد و مدارکی را که در پوشه داشت برایم نشان می داد و من با خود فکر می کردم بابک زنجانی تنها با فروش ساعت 100 میلیون تومانی اش می تواند دفتر کار صادقی را معامله کند. پس او با چه امیدی به این جدال وارد شده است.
فواد صادقی کمتر لبخند می زند . بیشتر از حرف زدن سکوت می کند و شمرده شمرده و به قول دکتر روحانی بلند و رسا سخن می گوید. بر عکس بابک زنجانی که به نوشته خبرنگار آسمان ، صدایی نازک دارد و البته پر خنده و قهقهه. البته صادقی، تا به حال چند بار دستگیر و آزاد شده است و می گوید که به این شیوه عادت دارد و سعی می کند با داشتن سندهای قوی پاسخگوی مقامات امنیتی و قضایی باشد.
مصدق! راحت بخواب نفت دیگر «ملی» نیست
یکی از مسائل مرتبط با بابک زنجانی تغییر قانون نفت در سال 1390 است. محمد مصدق که بعد از آن در تاریخ ایران به نامی ماندگار تبدیل شد که بعد از کش و قوس های بسیار توانست نفت، ثروت ملی ایرانیان را ملی کند . او اما خیلی زود هزینه این خدمت خود را پرداخت و با کودتایی آمریکایی از تخت نخست وزیری پایین کشیده شد. پیرمرد به روستای احمد آباد تبعید شد و همانجا به استقبال مرگ رفت و بدین ترتیب دورانی نوستالژیک در تاریخ معاصر ایران رقم خورد. موقعیتی آمیخته از افتخار ملی شدن نفت و آه و حسرتی از سرنوشتی تلخ برای رهبر جنبش . شاید به خاطر همین نگاه است که ایرانی ها هنوز هم که هنوز است نمی توانند ماجرای کودتای 28 مرداد سال 1332 را فراموش کرده و آمریکایی ها را ببخشند .
اما گویا هنوز خیلی ها خبر ندارند که حدود 2 سال پیش برای نخستین بار نفت از انحصار ملی در آمد. آن هم کاملا قانونی و با همکاری قوای نظام. بدنبال افزایش تحریم های حوزه انر ژی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در گزارشی رسمی اعلام کرده است که صادرات نفت خام در سه ماهه چهارم سال ۱۳۸۹ نسبت به سه ماهه قبل از آن، هفت درصد کاهش یافته است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی که در هفته جاری منتشر شد، صادرات نفت خام ایران در سه ماهه چهارم سال ۱۳۸۹، با هفت درصد کاهش به زیر دو میلیون بشکه در روز رسیده و رقم یک میلیون و ۹۹۵ هزار بشکه را به ثبت رسانده است. این آمار در حالی منتشر می شود که مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران میزان صادرات روزانه نفت خام کشور را بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز اعلام کرده بود. رستم قاسمی وزیر نفت وقت هم در همان زمان تحریم های بین المللی علیه ایران را «فرصت بسیار مناسبی برای توسعه کشور» عنوان کرده و گفته بود «دشمنان در برنامه ریزی خود برای تحریم ایران در گام اول جلوگیری از فروش نفت ایران را هدف قرار دادند اما مرغوبیت نفت ایران همواره مانع از تحقق این هدف دشمنان می شود.» گویا وی از برنامه مجلس برای تغییر قانون خبر داشته است.
مجلس شورای اسلامی با تصویب بخشی از لایحه بودجه در سال ۱۳۹۱ به بخش خصوصی اجازه داد تا نسبت به واردات و فروش نفت خام و فرآورده های نفتی اقدام کند و اینچنین بود که اقدام افرادی مانند بابک زنجانی رخت قانون بر تن گرفت.
زنجانی تحت حمایت کیست ؟
زنجانی در گفت و گو با آسمان از ارتباطش با هاشمی رفسنجانی سخن می گوید، موضوعی که دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت آن را تکذیب می کند. اما ماجرا محدود به این نیست روزنامه «وطن امروز» متعلق به بذرپاش نماینده نزدیک به احمدی نژاد نیز با انتشار خبری تلویحا از دیدار بابک زنجانی و حسن روحانی خبر می دهد. این روزنامه گرچه اسمی از آن «مقام عالیرتبه اجرایی» نبرد ولی انتشار این خبر از سوی برنامه 20:30 بر این ادعا که پای روحانی در میان است دامن زد. ادعایی که هنوز از سوی دفتر رئیس جمهور تائید یا تکذیب نشده است. زنجانی البته سعی اش بر این است که بگوید چهره ای غیر سیاسی و کاملا اقتصادی است. اما آنچه او نتوانسته کتمان کند، به اوج رسیدنش در دوره احمدی نژاد است. او تنها بر این ادعا پای فشرده است، که از سال ها قبل از احمدی نژاد وارد کار اقتصادی شده. همه مصاحبه های بابک زنجانی را وقتی زیر و رو می کنید می بینید که وی در دوره احمدی نژاد صفرهای ثروت میلیاردی اش را بیشتر کرده است. اینکه رقم واقعی بدهی بابک زنجانی چقدر است و چه میزانی از این بدهکاری را خود او می پذیرد و چه مبلغ دیگری همچنان بلاتکلیف است، هنوز مشخص نیست.
فواد صادقی این پرسش را چنین پاسخ می گوید: بابک زنجانی حامیانی دارد. این جریان متولد ماجرای تحریم هاست. به این معنا که بعد از افزایش دامنه تحریم ها و عملی شدن تحریم های بانکی و مالی تمهیداتی برای دور زدن تحریم ها اندیشیده شد که نوع اجرای آن فساد انگیز شد. بابک زنجانی مولود همان ایام است. او به بهانه اینکه توانایی دور زدن تحریم ها را دارد از امکانات بسیاری بهره برده و تحت حمایت افراد مختلف قرار گرفت. صادقی از این جریانات و نهادها و همچنین اسامی مرتبط نام می برد و به بابک زنجانی و عقبه آن توصیه می کند: بهتر است قبل از اینکه دستگاه قضایی وارد عمل شود وی پول بیت المال را برگرداند. او می گوید: «اگر چنین نکند احتمالا فرار خواهد کرد. لذا بهتر است نهادهای امنیتی او را تحت مراقبت ویژه قرار دهند.»
اما ظاهرا فواد صادقی خوشبین است. چرا که هنوز پای بابک زنجانی به دادگاه کشیده نشده؛ فردا (سه شنبه) صادقی و بابک زنجانی باید در دادگاه حاضر شود و درباره چرایی انتشار برخی مطالب علیه هم و شکایت متقابل پاسخگو باشد.