همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

موزه شخصی عجیب در افغانستان/ تصاویر

به گزارش جام به نقل از شبکه انگلیسی بی بی سی فارسی، جنگ در افغانستان با پوست و خون مردم گره خورده. از جنگ های (جنگ افروزی ها و اشغال و استعمار) بریتانیا در حدود ۱۵۰ سال پیش گرفته تا اشغال کشور توسط روسیه و حضور (اشغال نظامی) ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا.

 

حالا در کابل موزه ای شخصی راه افتاده که تجهیزات جنگی این لشگرکشی ها را به نمایش گذاشته است. از تفنگ های سرپر گرفته تا تیربارهای بریتانیایی و توپ های ساخت افغانستان.

 

این جنگ افزار ضد تانک 135 ساله، یادآور جنگ های خونین افغان هاست. سلاحی که در قرن گذشته افغان ها به غنیمت گرفته اند در جنگ با انگلیس.

 

 

سال ها هم به آن افتخار کرده اند در گوشه ای دیگر هم تفنگ های شکاری قدیمی اکنون در موزه ای شخصی در کابل.

 

 

این مجموعه حاصل 25 سال جستجو و زحمت یک مرد است.

 

خیلی از افغان ها تفنگ را معادل ناموس خود می دانند. این امدادرسان سابق هم با جدیت تمام، از توپ و تفنگ های موزه اش نگهداری می کند. حتی حاضر نیست آنها را به موزه بسپارد.

 

 

او درباره کار جالب و مهم خود چنین توضیح می دهد: من اطمینان دارم اگر این اقلام را به هر موزه ای می بردند آنوقت به خارجی ها فروخته می شد یکی از کماندوهای ناتو آن را از من می خواست به او گفتم آن را یک میلیون لیره هم به تو نمی دهم.

 

 

اینها نمونه تولیدات کارخانجات سلاح سازی افغانستان است. کارخانه هایی که 150 سال پیش فعال بودند. جنگ افزارهایی که در جنگ های بزرگ علیه خارجی ها استفاده شد و در بسیاری موارد هم برای سرکوب شورشیان داخلی.

 

 

صاحب موزه آثار جنگی می گوید که آثارش تا یک میلیون دلار ارزش دارد.

 

در اینجا اینترنت جوانان افغان را با جهان وصل کرده اما این یک اینترنت کافی در یکی از مغازه های شهر نیست، این لاشه چرخ بالی است که 80 سال پیش پرنده محبوب محمدظاهر، شاه سابق و ترباریان بوده.

 

 

افغانستان با وجود آنکه جنگ های بسیاری را سپری کرده اما از موزه رسمی آثار جنگ محروم است. در جریان جنگ های سال های 90 هم بخش عمده آثار تاریخی کشور غارت شد.

 

مسئول موزه ملی می گوید: ایجاد موزه آثار جنگ در کانون توجه نبوده است.

 

 

به گزارش بی بی سی، تا دولت درباره سرنوشت آثار جنگی تصمیمی بگیرد لاشه های توپ و تانک های تاریخی همچنان زیر آفتاب سوزان کابل فرسوده تر خواهد شد.

 

 

شاید هم از سوی کشورهای غربی غارت شود و مانند دیگر میراث فرهنگی کشورها از موزه های لوور و حراجی های لندن و نیویورک سردرآورد.

 

این را بی بی سی نگفت ما به یادش می آوریم.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد