باهنر با اشاره به فضای اقتصادی کشور تصریح کرد: شاهد انفجار قیمتها هستیم که هنوز هم متوقف نشده است. مساله تحریمها و مسائل منطقه سخت است اما بیش از 50 درصد در این اتفاقات وزن ندارند یعنی 50 درصد اتفاقات با حسن تدبیر و به کارگیری خرد جمعی قابل پیشگیری است و حتی به تعبیر مقام معظم رهبری میتوانیم تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.
وی با اشاره به اینکه شرایط فعلی اقتصادی کشور وضع عالی ندارد توضیح داد: در تیرماه فروش نفت حدود 800 هزار بشکه بود و ظرف 5 ماه اول سال به طور متوسط حدود 1 میلیون بشکه بوده است در حالی که به طور طبیعی 2/3 تا 2/4 از تولیدات باید به فروش میرسید.
این نماینده مجلس با اشاره به تشدید تحریمهای نفتی علیه ایران توسط آمریکا و اروپا و پیگیری سختگیرانه محاصره بانکی ایران اظهار کرد: در عمل شاهدیم بانک مرکزی ما تحت تحریم سیستم بانکی دنیاست پس با دو مساله روبرو هستیم؛ اول آنچه فروش نفت ما به شکل عادی اتفاق نمیافتد و دوم اینکه از پولی که به دست میآوریم نمیتوانیم به راحتی استفاده کنیم و این امر موجب بالا رفتن هزینهها میشود.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به توسعه یافتن ناوگان حملونقل در بخش نفتکشها اظهار کرد: این موضوع از موارد تبدیل تهدیدها به فرصت بوده است و امیدواریم فروش شهریورماه از 1/5 میلیون بشکه در روز گذشته باشد و در مهرماه این میزان افزایش یابد؛ البته فشار جابجایی پول و سیستم بانکی کماکان وجود دارد.
باهنر با ابراز امیدواری از اینکه فروش نفت در نیمه دوم امسال بیشتر شود، گفت: دولت یکماه قبل بخشنامهای را ابلاغ کرد که مطابق آن، برای بودجه عمومی سال 91 متوسط 60 درصد حساب میشود که از کل بودجه جاری کمتر است یعنی دولت قرار است به بخش عمرانی، بودجه بسیار کمی تخصیص دهد و هنوز پولی وارد پروژه عمرانی نشده است. همچنین بودجه جاری تحت فشار 10 درصد است که عمده آن از درآمد مستقیم و یا ناشی از نفت به دست میآید.
وی با اشاره به اینکه درصد تورم در مردادماه 23/5 و تورم نقطه به نقطه 27/4 درصد است، توضیح داد: نقدینگی در 5 ماه اول سال، رشد بیش از حد معمول داشته است و اگر این روند ادامه یابد تا پایان سال تورم 40 درصد را مجددا تجربه خواهیم کرد؛ البته این نرخهای اعلام شده توسط بانک مرکزی برای تورم است.
باهنر با اشاره به مسائل مربوط نرخ ارز طی دو ماه گذشته گفت: ارز مرجع با 1226 تومان تخصیص داده نمیشود و این اشکال به دولت و بانک مرکزی مطرح است که بیش از 20 میلیارد دلار گشایش اعتبار کرده است و متاسفانه بسیاری از کالاها با قیمت مرجع وارد شده اما با دلار بالای 2هزار تومان به فروش میرسد بنابراین مبنای نرخگذاری با توجه به تنش بازار ارز خرید و فروش را راکد کرده است.
وی همچنین به موضوع تشکیل بورس ارز در کشوراشاره کرد و افزود: برای اینکه بورس ارز قفل نباشد و خرید و فروش انجام شود، طرحی به تصویب رسید و قرار بود پروژه از نیمه دوم شهریورماه اجرا شود اما در نهایت رییسجمهور این طرح را متوقف کرد و معاملات ارز به نرخ دو درصد زیر نرخ بازار آزاد، آزاد شد که به نظر من تاثیری در کاهش نرخ ارز ندارد و تنهاترین تاثیر این است که معامله در فضای کوچک راه افتد. پس به اعتقاد من دو ماه است که چوب بیعملی و بیاقدامیمان را میخوریم و گرچه به این طرح انتقاداتی دارم اما آنرا از بیعملی بهتر میدانم که قرار است از دوشنبه به طور جدی اجرا شود.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "برخی میگویند مابهالتفاوت دلار 1226 تومانی و 2300 تومانی را به مردم بدهیم"، گفت: این موضوع از آن حرفهایی است که در مملکت گرفتاری ایجاد میکند و اگر دولت بدون توجه به قانون این کار را انجام دهد با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه "باید تهدیدهای موجود در فضای اقتصادی را با تدبیر به فرصت تبدیل کنیم"، به فضای موجود میان قوای سهگانه اشاره کرد و گفت: به نسبت گذشته، همکاری قوای سهگانه خوب است اما برخی خودمحوریها و خودراییها سیستم اجرایی کشور را آزار میدهد.