ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
یک کارشناس تغذیه گفت: تخم مرغ باعث بهبود یادگیری و تقویت حافظه در کلیه سنین بخصوص سالمندان می شود.
به نقل از وب دا، یوسف نقیایی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: تخم مرغ در دسته بندی مواد غذایی در گروه گوشت و حبوبات قرار می گیرد و مصرف این گروه 2 تا 3 واحد در روز توصیه می شود.
وی گفت: یک عدد تخم مرغ متوسط حاوی 70 کیلو کالری انرژی، شش و نیم گرم پروتئین و 5 گرم چربی است که حدود 2 گرم آن چربی غیر اشباع با یک پیوند دوگانه است.
وی افزود: تخم مرغ حاوی مقادیر کمتری از کلسیم و آهن بوده و مقدار 65 صدم میکروگرم و ویتامین B12 دارد.
نقیایی گفت: پروتئین تخم مرغ به عنوان یکی از کامل ترین پروتئینها محسوب می شود که بیشترین قابلیت جذب اسیدهای آمینه در بدن را دارد و معمولا از آن جهت سایر مواد پروتئینی استفاده می شود.
وی ادامه داد: قسمت عمده پروتئین تخم مرغ در سفیده آن است و حدود 40درصد در زرده است. چربیهای موجود در تخم مرغ جزء چربیهای با ارزشی است که در آن ماده ای به نام کولین وجود دارد که نقش بسیار مهمی در انتقال پیام های عصبی، رشد و نمو مغز خصوصا در جنین و نوزادان می شود و باعث بهبود یادگیری و تقویت حافظه در کلیه سنین بخصوص سالمندان می شود که می تواند از پیشرفت آلزایمر جلوگیری کند.
نقیایی خاطرنشان کرد: تخم مرغ حاوی حدود 200 میلی گرم کلسترول بوده که با مصرف آن نیاز روزانه به کلسترول برطرف می شود. کلسترول تخم مرغ می تواند پیش ساز مفید و مناسبی برای تولید هورمونهای جنسی و هورمونهای غدد فوق کلیوی، ویتامین B و نمکهای صفراوی باشد.
وی مصرف یک عدد تخم مرغ را بصورت روزانه برای همه افراد توصیه کرد و افزود: در صورتی که شخص دچار سابقه خانوادگی بیماریهایی هم چون دیابت، قلبی عروقی، فشار خون بالا و کلسترول خون بالا باشد می بایست حداکثر سه زرده تخم مرغ در هفته مصرف نمایند و محدودیتی از نظر مصرف سفیده تخم مرغ برای این افراد وجود ندارد.