ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
مصرف فرآوردهای گوشتی نظیر سوسیس و کالباس خطر ابتلا به بیماریهای ریوی را تا حد زیادی افزایش می دهد.
پژوهشگران آمریکایی دانشگاه استانفورد در تحقیقات پزشکی جدید خود دریافتند که مصرف فرآوردهای گوشتی مثل سوسیس و همبرگر خطر ابتلا به بیماریهای ریوی را تا حد زیادی بالا می برد.
پژوهشگران 42 هزار و 915 مصرف کننده فرآورده های گوشتی را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند خطر ابتلا به بیماریهای مختلف ریوی در مصرف کنندگان روزانه این فرآورده ها 2 برابر و نیم بیشتر از کسانی است که به ندرت آنها را مصرف می کنند.
به گفته کارشناسان، ترکیبات موجود در برخی فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس، همچنین موجب بروز بیماریهایی نظیر فشارخون بالا و پوکی استخوان میشود.
این کارشناسان گفتند: در اغلب فرآورده های گوشتی نظیر سوسیس و کالباس مواد مغذی همچون پروتئین خالص وجود نداشته ولی موادی مانند فسفات، نیترات، نمک، چربی که برای سلامت بدن مضر است، به وفور یافت میشود.
به گفته این کارشناسان، نیترات و فسفات به دلیل خاصیت ضد باکتریایی به عنوان نگهدارنده این مواد غذایی و جهت حفظ رنگ آن استفاده میشوند و به این ترتیب نیترات پس از وارد شدن به دستگاه گوارش به نیتریت و نیتروز آمین تبدیل و سرطان زا میشود.
همچنین فسفات با PH بالایی که دارد ضمن ایجاد اختلال در جذب کلسیم توسط بدن، احتمال ابتلا به پوکی استخوان را در افراد به ویژه زنان یائسه و سالمندان افزایش میدهد.