همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

خواب، بهترین راه غلبه بر خاطرات بد

با ورود انسان به مرحله رؤیا در خواب، موسوم به حرکت سریع چشم در خواب (REM) درحالی که مغز به مرور خاطرات احساسی اخیر می‌پردازد، سیستمهای تنش در مغز غیرفعال می‌شوند.

اسکنهای مغزی نشان داده که پس از به خواب رفتن، فعالیت مرکز احساسی مغز، کمتر و مناطقی که بر تفکرات منطقی مدیریت می‌کنند، غالب شده و به انسان در فائق آمدن بر تجربیات دردناک روز قبل کمک می‌کند.

این پژوهش به توضیح این موضوع می‌پردازد که چرا قربانیان اختلال تنش‌زای پس از رویداد، که از خواب آشفته برخوردارند، با مشکلات شدیدی در غلبه بر خاطرات دردناک مواجهند.

اگرچه هنوز هیچ اجماع علمی برای این موضوع که دقیقا چرا انسان یک سوم عمر خود را در خواب می‌گذراند، وجود ندارد، این پژوهش بر اهمیت مرحله REM در خواب تاکید دارد که 20 درصد کل خواب انسان را دربر می‌گیرد.

ماتیو واکر، محقق اصلی این پژوهش اظهار کرد: با پردازش شدن تجربیات احساسی گذشته در طول مدت مرحله REM، روز بعد در حالی بیدار می‌شویم که از بار عاطفی آنها کاسته شده و سازگاری بیشتری به وجود می‌آید.

محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی در این پژوهش به نمایش مجموعه‌ای از 150 تصویر به 34 داوطلب برای تحریک واکنشهای احساسی آنها پرداخته و سپس برای نظارت بر چگونگی فعالیت مغزی آنها با اسکنرهای ام‌آرآی پرداختند.

این آزمایش دوبار با یک فاصله 12 ساعته انجام شد، اما نیمی از شرکت‌کنندگان این تصاویر را در صبح و سپس در هنگام عصر مشاهده کردند، درحالیکه گروه دیگر یک وقف خواب شبانه در میان این دو نیمه داشتند. نتایج بدست آمده نشان داد افرادی که از فرصت خواب شبانه برخوردار بودند واکنش احساسی کمتری نسبت به گروه دیگر نشان دادند.

اسکنهای مغزی نیز نشان‌دهنده یک افت فعالیت در بخش آمیگدال مغز که به کنترل احساسات می‌پردازد و یک افزایش در قشر جلو مغزی که مسؤول واکنشهای منطقی است، بودند.

به گفته محققان، این پژوهش که در مجله Current Biology منتشر شده می‌تواند به توضیح چرایی تاثیر بهتر داروهای فشار خون که علائم تنش در مغز برخی از مبتلایان به اختلال تنش‌زای پس از رویداد را در زمان خواب سرکوب می‌کنند، پرداخته و به درمانهای جدید برای اختلالت خواب و بیماریهای روانی منجر شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد