همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

کشف «خاکی» دانشمندان برای مبارزه با سرطان!

به گفته محققان دانشگاه «یورک» انگلستان، از نوعی نژاد باکتریایی که به طور خاصی، تومورها را مورد هدف قرار می‌دهد، می‌توان به عنوان وسیله‌ای برای انتقال دارو در درمان سرطان استفاده کرد؛ این نوع نژاد باکتریایی، «کلوستریدیوم» نام دارد که به وفور در خاک یافت می‌شود.

اسپورهای این باکتری، به بیماران تزریق می‌شود و تنها در تومورهای سخت که در آن یک آنزیم باکتریایی خاص تولید می‌شود، رشد پیدا می‌کند.

به گفته پروفسور «نایجل مینتون» که سرپرستی این تحقیق را بر عهده دارد، داروی ضد سرطان به شکل ماده‌ای غیرفعال به طور جداگانه به بیمار تزریق می‌شود. زمانی که این ماده‌ی دارویی به محل تومور می‌رسد، آنزیم باکتریایی این دارو را فعال کرده و به آن امکان تخریب تنها سلول‌های تومور که در مجاورت آن قرار دارند را می‌دهد.

محققان ژنی را برای یک نسخه‌ی بسیار بهبود یافته از این ‌آنزیم در DNA ژن‌های اسپور نشان داده‌اند. در حال حاضر آنزیم بهبود یافته می‌تواند در مقادیر بسیار زیاد نسبت به نسخه‌های قبلی در تومور ساخته شود و برای تبدیل ماده‌ دارویی غیرفعال به شکل فعال آن بسیار کارآمدتر است.

نیاز اساسی برای هر نوع درمان جدید سرطان، قابلیت «مورد هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی به استثنای سلول‌های سالم» است.

«کلوستریدیوم» یک گروه دیرینه از باکتری است که پیش از این که یک فضای پر از اکسیژن داشته باشد،‌ در زمین تکامل پیدا کرده و بنابراین می‌تواند در شرایط اکسیژن پایین رشد پیدا کند.

زمانی که اسپورهای «کلوستریدیوم» به یک بیمار سرطانی تزریق می‌شود، آنها تنها در محیط‌های تهی از اکسیژن مانند مرکز تومورهای سخت، رشد می‌یابند.

محققان می‌توانند این ویژگی طبیعی را برای از بین بردن سلول‌های تومور به کار برند و این کار هیچ آ‌سیبی به بافت‌های سالم نمی‌رساند.

به گفته محققان، انتظار می‌رود که این نژاد باکتریایی در بیماران سرطانی در سال 2013 مورد آزمایش قرار گیرد.

این پژوهشگران نتایج تحقیقات خود را در کنفرانس انجمن میکروبیولوژی عمومی دانشگاه یورک ارائه دادند.

 ایسنا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد