همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

بودن یا نبودن، مساله این است!

فیزیک‌دانان آمریکایی نسبت به دستیابی به اطلاعات کافی در خصوص وجود یا عدم وجود ذره بوزن هیگز که براساس برخی نظریه‌ها گفته می‌شود جهان از این ذره به وجود آمده است ابراز امیدواری کردند.

در صورت عدم موفقیت دانشمندان در رسیدن به این ذره، دانشمندان جهان باید در مورد مدل استاندارد فیزیک ذرات 40 ساله که چگونگی عملکرد جهان را توصیف می‌کند، تجدید نظر کنند.

محققان اطلاعاتی در مورد «رد وجود بوزون هیگز با جرمی در محتمل‌ترین محدوده» را مورد بررسی قرار دادند.

دانشمندان آمریکایی با برخورددهنده تواترون از 28 سال پیش و محققان سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌یی (سرن) از سال 2010 در تلاش بوده‌اند که بوزون به عنوان ذره‌ای فرض شده که پس از انفجار بزرگ در 7/13 میلیارد سال پیش موجب جرم‌دار شدن ماده شده است را در آن محدوده شناسایی کنند.

به گفته‌ دانشمندان هر دو مرکز باید چندین رویت از هیگز پیش از اعلام کشف، انجام شود و برای اطمینان از وجودشان به صورتی که به نظر می‌رسند، دقیقه به دقیقه آنها را به دقت بررسی کرد.

ذره‌ها در دو دستگاه – برخورد دهنده هادرونی بزرگ بیضی شکل سرن و برخورد دهنده‌ مدور اما کوچک تواترون – در نزدیکی سرعت نور با هم می‌شکنند و بی‌نظمی اولیه ماده‌ی به سرعت گذرنده را در کسر کوچکی از ثانیه پس از انفجار بزرگ از نو ایجاد می‌کند.

نتیجه‌ این برخوردها در حافظه رایانه ضبط شده و توسط دانشمندان سراسر جهان برای هر گونه اثری از هیگز به عنوان یک عنصر کلیدی مدل استاندارد از هر پدیده‌ی جدید مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته محققان سرن، حجم زیادی از اطلاعات جمع‌آوری شده می‌تواند امکان رسیدن به نتیجه‌ی اولیه‌ – هیگز و یا بدون هیگز – در اواخر سال جاری را برای آنها فراهم کند.

 ایسنا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد