همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

نگاهی به مصرف زولبیا، بامیه، آش و حلیم در ماه مبارک رمضان

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


زولبیا و بامیه با اسید چرب ترانس از جمله شیرینی های سنتی ما ایرانیان برای ماه مبارک رمضان است که برای خریدنش گاه مردم در صف های طویل می ایستند تا این شیرینی پرقند و چربی و البته خوشمزه را به سر سفره افطار برسانند. اما باید بدانیم که با مصرف بی رویه زولبیا و بامیه علاوه بر سیل کالری اضافی که به بدنمان سرازیر می کنیم، چه بسا بسته به نوع روغنی که در تهیه این شیرینی به کار رفته است از اسید های چرب ترانس و خواص بیماری زایی آن به خصوص بیماری های قلبی عروقی و سرطان نیز بی نصیب نمی مانیم.

مصرف زولبیا و بامیه اگر در شرایط بهداشتی تهیه شود و در حدود متعادل مصرف شود، مشکلی ایجاد نمی کند؛ در حالی که مصرف انواع غیر بهداشتی آن ها به قول متخصصان گوارش و کبد می تواند موجب بروز بیماری های گوارشی نیز بشود. استفاده مکرر از روغن هایی که به رنگ سیاه درآمده اند، برای سرخ کردن زولبیا و بامیه حتی می تواند سرطان زا باشد. بنابراین لازم است پس از هر بار سرخ کردن، روغن استفاده شده دور ریخته شود و برای نوبت بعدی از روغن جدید استفاده شود. روغن نباتی جامد به علت داشتن مقادیر بالای اسید های چرب اشباع مهم ترین عامل بروز بیماری های قلبی عروقی در کشور ما به شمار می روند.







گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

به همین مختصر اکتفا کنیم که از آش و حلیم فروشی های زیرپله ای خرید نکنید. چون سوء استفاده از فرصت های این ماه عزیز موضوعی است که برخی در روزهای اخیر، سلامت شهروندان را مورد هدف قرار داده اند.

آبمیوه و بستنی فروشی، میوه فروشان، ساعت سازی ها، سوپرمارکت و تهیه غذاهای ایرانی از جمله واحدهای غیر مجازی هستند که در کنار برخی پیتزا و ساندویچ فروشی ها اقدام به عرضه آش و حلیم می کنند. این که گروهی از مردم نیز بدون توجه به سلامت خود و خانواده از این واحدهای غیرمجاز آش و حلیم و مایحتاج سفره افطار را تهیه می کنند، در جای خود قابل تامل است ...

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

توصیه به تولید کنندگان زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان
1. از مواد اولیه (روغن، آرد، شکر، تخم مرغ، ماست، آب، گلاب و زعفران) مورد تایید وزارت بهداشت و با کیفیت استفاده کنند.2. مواد اولیه و محصول تولیدی را در محلی خشک، خنک، سرپوشیده و بهداشتی نگه داری کنند.3. در تهیه آن ها از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده نمایند.4. در زمان سرخ کردن از حرارت با شعله بالا خودداری نمایند.5. از حرارت دادن روغن بیش از سه نوبت در طول یک روز خودداری نمایند.6. از سرخ کردن بیش از اندازه زولبیا و بامیه در روغن، تا حد تغییر رنگ قهوه ای و سوختن آن خودداری نمایند.7. با مشاهده تغییر رنگ روغن از مصرف مجدد آن خودداری نمایند.8. از قرار دادن طولانی مدت روغن در مجاورت هوای آزاد خودداری نمایند.9. روغن باقی مانده در ظروف مخصوص سرخ کردنی زولبیا و بامیه را در انتهای طبخ دور بریزند و از مصرف مجدد آن در هر گونه محصول قنادی دیگر خودداری نمایند.10. در صورت مشاهده ذرات سوخته شده از مواد باقی مانده زولبیا و بامیه ای که قبلا" سرخ شده در داخل روغن سریعا" اقدام به خارج نمودن آن ها نمایند.11. ظروف طبخ زولبیا و بامیه روزانه بعد از استفاده باید کاملا" شستشو و گند زدایی شوند.12. از قراردادن زولبیا و بامیه در پشت شیشه و مجاورت نور خورشید خودداری نمایند.13. جهت جلوگیری از آلودگی محصول تولید شده لازم است در محل عرضه روی آن با سلفون تمیزی پوشیده شود.14. از تخم مرغ شکسته و نیمه شکسته استفاده نشود. توصیه می شود از تخم مرغ بهداشتی نشاندار استفاده شود.15. واحدهای قنادی عرضه کننده زولبیا و بامیه برای بسته بندی باید از انبرک و یا دستکش یک بار مصرف استفاده نمایند.16. جعبه های زولبیا و بامیه باید دارای پروانه بهداشتی و مهر استاندارد باشند.17. از برگرداندن روغن مصرف شده به ظروف اصلی خودداری نمایند.18. رعایت بهداشت فردی و استفاده از دستکش، روپوش و کلاه در حین کار الزامی است.19. داشتن کارت بهداشت برای متصدی و کلیه کارگران الزامی است.20. استعمال دخانیات در هنگام تهیه و فروش مواد غذائی ممنوع است.


توصیه به مصرف کنندگان انواع آش و حلیم در ماه مبارک رمضان
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
توصیه به مصرف کنندگان زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان
این نوع شیرینی باید شرایط زیر را داشته باشد:

1. عطر و طعم مناسب و رنگ روشن داشته و سوختگی و تغییر رنگ قهوه ای در آن مشاهده نشود.2. ذرات سوخته شده روی زولبیا و بامیه وجود نداشته باشد.3. در یخچال یا محل خشک و خنک نگه داری شود.4. از نگه داری طولانی مدت آن در منزل خودداری شود.5. در حجم کم خریداری شود تا در اسرع وقت مورد استفاده قرار گیرد.6. در وعده سحری از مصرف زولبیا و بامیه خودداری شود، زیرا به علت شیرینی بالای آن، قند خون را به سرعت افزایش داده و سپس ایجاد گرسنگی زودرس در ساعات ابتدائی روز می شود.7. افراد مبتلا به دیابت (قند خون بالا) چاقی و چربی خون بالا، تا حد ممکن از مصرف این نوع شیرینی ها پرهیز کرده و در صورت تمایل، در حداقل مقدار ممکن مصرف نمایند.8. این گونه شیرینی ها را حتی الامکان از مراکز تهیه و توزیع معتبر که حداقل شرایط بهداشتی را رعایت می نمایند، خریداری کنید.9. از دستفروشان دوره گرد زولبیا و بامیه  خریداری نکنید.10. نسبت به استاندارد بودن جعبه شیرینی با مشاهده نشانه استاندارد اطمینان حاصل کنید.
گروه اینترنتی پرشیـن استار | www.Persian-Star.org

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
در طی فرآیند تولید روغن نباتی جامد فرم طبیعی مولکول اسید چرب تغییر می کند و یک اسید چرب غیر عادی ایجاد می شود که به آن "اسید چرب ترانس" می گویند. وجود اسید چرب ترانس در روغن و چربی، نامطلوب و برای سلامتی مضر است و می تواند موجب بروز بیماری های قلبی و عروقی و سرطان بشود. حتی زمانی که با به کاربردن روغن های مایع این خطرات کاهش می یابند، هنوز کالری بالای زولبیا و بامیه به علت داشتن قند و روغن فراوان زمینه ساز چاقی واضافه وزن است. ضمن این که از نظر تغذیه ای، مصرف زیاد زولبیا و بامیه باعث کاهش اشتها و حذف وعده اصلی غذا و در نتیجه کمبود های تغذیه ای بویژه ریزمغذی ها نیز می شود.
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد