همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

کمر‌درد زمینگیرتان نکند

شما که بیشتر ساعت‌های روز را در اداره می‌گذرانید، شما که ساعت‌ها بی‌حرکت پشت میز می‌نشینید، شما که اهل نرمش کردن نیستید چطور انتظار دارید هیچ وقت کمردرد را تجربه نکنید؟ این روزها کمردرد به شایع‌ترین درد عضلانی حتی در میان جوان‌ها تبدیل شده است شاید به این دلیل که شرایط زندگی مدرن و تبدیل شدن بیشتر مردم به کارمندهای پشت میزنشین باعث شده، تحرک کمتری داشته باشند.

عجیب است که به نظر می‌رسد همه این عناصر دست به دست هم می‌دهند تا با هم رابطه‌ای مستقیم برقرار کنند و یکی دلیل دیگری شود مثلا شما پشت میز می‌نشینید، چاق می‌شوید و کمردرد می‌گیرید و همین چاق شدن و کمردرد باعث می‌شود ساعت‌های بیشتری فقط پشت میز بنشینید و نتوانید تکان بخورید و همان پشت میز نشستن باعث چاق‌تر شدن و بیشتر شدن کمردردتان می‌شود و.... نترسید! کمردرد یک حادثه ناگزیر نیست که به هیچ قیمتی نتوانید از چنگش فرار کنید و اتفاقا راه‌های پیشگیرانه ساده‌ای وجود دارند که امکان بروز این درد عضلانی را کاهش می‌دهند. در این زمینه ایسنا با دکتر محمدرضا اعتمادی‌فرد گفت‌وگویی انجام داده که ما در ادامه آن را با تغییراتی می‌آوریم

 

دکتر محمدرضا اعتمادی‌فرد، متخصص ارتوپدی می‌گوید: دلیل قرار گرفتن بدن در موقعیت‌های نامناسب و غیراستاندارد از علل شایع ایجاد بیماری‌های اسکلتی و عضلانی در ناحیه گردن و شانه است و 50 تا 60 درصد کمردردها نیز به همین دلیل رخ می‌دهند.

درست نشستن در محیط کار دقیقا به رابطه بین شما، صندلی که روی آن نشسته‌اید و میزی که پشتش هستید، بستگی دارد. به گفته این متخصص در محیط‌های کاری بهتر است از صندلی‌هایی که ستون فقرات را کاملا در حالت عمودی نگه‌ می‌دارند، استفاده شود و محیط‌های کاری متناسب با شرایط فیزیکی هر فرد طراحی شوند.

دکتر اعتمادی‌فرد می‌افزاید: گرد نشدن ستون مهره‌ها و قائمه قرار گرفتن بدن، فشار کمتری به عناصر نگهدارنده ستون مهره‌ها می‌آورد و تنها در رانندگی‌های طولانی مدت بهتر است که تکیه‌گاه صندلی در زاویه 100 درجه قرار گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می‌گوید: فعالیت‌های ورزشی سبک درطول روز و افزایش توانایی عضلات از روش‌های موثر در جلوگیری و کاهش کمردرد است.

او با بیان این‌که ارتفاع نامناسب میز یکی از دلایل ایجاد کمردرد است، اظهار می‌کند: هنگام نشستن، آرنج دست باید در موازات لبه میز قرار گیرد.

دکتر اعتمادی‌فرد می‌گوید: تغییر در وضعیت بدن مدتی پس از قرار گرفتن در یک حالت ثابت از نکات مهمی است که افراد باید به آن در حالت نشسته یا ایستاده توجه داشته باشند.

او با اشاره به این‌که یک صندلی مناسب باید کاملا فرد را در حالت عمودی قرار دهد، یادآوری می‌کند: کفی نسبتا نرم صندلی و تناسب ارتفاع میز و صندلی به درمان ناراحتی‌های فرد در ناحیه کمر بسیار کمک می‌کند.

راه درمان کمردرد از شکم‌تان می‌گذرد

وی با اشاره به این که درمان‌های متفاوتی با توجه به نوع و شدت کمردرد به بیماران ارائه می‌شود، می‌افزاید: به افرادی که درد مختصری در ناحیه کمر دارند تغییر حالت در طول روز، انجام فعالیت‌های ورزشی و تقویت عضلات ناحیه شکم و عضلاتی که پشت ستون فقرات قرار دارند توصیه می‌شود.

این متخصص ارتوپدی معتقد است: زمانی که کمردرد، شدیدتر باشد استفاده ازمسکن‌های ساده در کوتاه‌مدت و در صورت حادتر شدن دردهای ناحیه کمر استراحت‌های دوره‌ای کوتاه‌مدت برای بیماران تجویز می‌شود.

دردهای کوچک را جدی بگیرید

اگر کمردردی ساده داشته باشید جدی‌اش می‌گیرید؟ بیشتر مردم وقتی از شدت کمردرد به پزشک مراجعه می‌کنند که درد امان‌شان را بریده باشد در حالی که دکتر اعتمادی‌فرد هشدار می‌دهد: پیگیری نکردن درمان کمردردهای ساده ناشی از گرفتگی عضلات در طولانی مدت از دلایل آسیب‌های جدی‌تر به بیماران است و آرتروز، ساییدگی بین مهره‌ها و دیسک کمر از جمله مواردی به شمار می ر ود که در صورت ‌بی‌توجهی بیماران سبب ناتوانی فرد در انجام کارهای روزمره می‌شود.

اداره، کمردردزاست؟!

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد