همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

فشارخون عصبی بیماری یا توهم؟!

فشار خون به نیرویی گفته می‌شود که توسط خون در جریان، به دیواره رگ‌ها وارد می‌آید که یکی از علائم مهم و اصلی حیات است‌. اصولاً فشارخون در بخش‌های مختلف سیستم گردش خون متفاوت است ولی اندازه گیری فشار خون به دو نوع فشارخون سیستولی و دیاستولی مجزا می‌‌شود‌. فشار خون سیستولی معمولاً به فشار خونی که در سرخرگ‌های سیستمیک است گفته می‌شود و فشارخون دیاستولی به فشارخون وریدی‌. فشار خون طبیعی و نرمال باید 120 بر 80 میلی متر جیوه باشد که فشار بالاتر از این را فشار خون بالا یا پرفشاری خون و پایین بودن آن را افت فشار می‌‌گویند‌.

عوامل مؤثر در تنظیم فشار خون

در تنظیم فشار خون چندین عامل همچون رژیم غذایی، هورمون ها، استرس، ورزش و بیماری‌های مختلف مؤثر است که هرکدام به نوبه خود باعث بالابودن فشارخون یا کاهش فشار خون می‌‌شود‌. یکی از عواملی که بر فشارخون تأثیر مستقیم داشته و جزو لاینفک زندگی‌های امروزی درآمده است، استرس و اضطراب است‌. استرس در تمام زندگی‌های امروزی رخنه کرده و اثرات مخربش بر سلامت بشریت به طور کامل هویداست‌.

فشار خون عصبی یک اشتباه عوامانه

امروزه متخصصان سرمنشأ اکثر بیماری‌‌ها و مشکلات بشری را استرس و اضطراب می‌‌دانند و رابطه‌ای مستقیم بین این دو قائلند یکی از هزاران مشکلاتی که استرس می‌‌تواند در جوامع انسانی به وجود آورد فشار خون بالاست‌. از زبان مردم زیاد می‌‌شنویم که ادعا می‌‌کنند مبتلا به فشارخون عصبی هستند‌. به گفته این افراد، استرس و عصبانیت باعث ابتلایشان به بیماری فشارخون بالا شده است، اما این حرف تا چه اندازه صحت دارد سؤالی است که با پرسش از دکتر منوچهر قارونی، فوق تخصص قلب و عروق به آن جواب می‌‌دهیم‌. دکتر قارونی در اینباره به خبرنگار سلامت «جوان» می‌‌گوید: فشار خون عصبی اصطلاحی است که از عوام نشأت گرفته و تصور اشتباهی است‌. فشار خون یک بیماری ارثی است و هر فردی از پدر و مادر خود فشار خون را به ارث می‌‌برد و اصولاً فشارخون بیماری است که به طور غیر طبیعی میزان فشار رگ‌‌ها از حد نرمال بالاتر است‌. اما بین مردم یک اصطلاحی شایع شده است که اکثر آنها عنوان می‌‌کنند فشار خون عصبی دارند که این از لحاظ علمی درست نیست، زیرا انسان برای زنده ماندن به طور طبیعی هنگام فعالیت، ورزش کردن و عصبانیت باید قلبش تندتر بزند و فشار خونش بالا برود تا زنده بماند‌. اگر قرار باشد انسان هنگام عصبانیت و فعالیت فشارش بالا نرود، سکته کرده و می‌‌میرد‌. بنابراین ما فشار خون عصبی نداریم چون به طور طبیعی هر فردی به محض عصبانیت فشارش بالا رفته و بلافاصله پس از فروکش کردن عصبانیت، آهسته آهسته فشار خون فرد به حالت طبیعی بر می‌‌گردد‌.

هر کس فشار خون دارد، آن را به ارث برده!

این فوق تخصص قلب و عروق می‌‌افزاید: خیلی از مردم عادی اظهار می‌‌کنند که فشار خونشان عصبی است، اما وقتی آنها را معاینه می‌‌کنیم متوجه سابقه فامیلی این بیماری در آنها می‌‌شویم‌. خب طبیعی است که هر فرد دارای فشار خون بالای ارثی زمان عصبانیت فشارش بالاتر می‌‌رود، اما به مرور پس از برقراری آرامش، فشارش پایین می‌‌آید‌. هر انسان سالمی که فشار خون هم ندارد با عصبانیت و استرس فشارش بالا می‌‌رود و این یک امر طبیعی است که این مسئله در افراد مبتلا به فشار خون بالا بدتر و خطرناک تر است‌.

استراحت، تنها راه حل کاهش فشارخون در هنگام عصبانیت

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌‌گوید: اگر فشار خون در اثر عصبانیت، استرس، فعالیت، ورزش و دویدن بالا برود تنها راه حلش استراحت و یافتن آرامش است که این امری طبیعی است چون در این حالت میزان تمام انرژی‌های بدن بسیار بالاست و به رگ‌‌ها فشار می‌‌آید، در غیر این صورت، فرد سرش گیج رفته و زمین می‌‌خورد‌. در هنگام عصبانیت و داشتن فعالیت به طور طبیعی تمام مکانیسم‌های بدن بالاست که به نسبه تمام ارگان‌های بدن مثل کلیه، قلب، شش‌‌ها و‌. ‌. ‌. انرژی بیشتری می‌‌خواهد اگر فردی در حالت عصبانیت یا فعالیت به دلیل مشکلات خاصی فشار خونش بالا نرود بلافاصله با سر به زمین می‌‌خورد بنابراین به طور طبیعی فشارخون باید در هنگام فعالیت، غذا خوردن، عصبانیت و استرس بالا برود و در این حالت فرد نیازی به قرص‌های زیر زبانی برای کاهش فشار خون ندارد و تنها با خوردن آرامبخش مثل دیازپام مشکلش برطرف می‌‌شود‌.

افراد عجول و عصبی 10 بار بیشتر به فشارخون بالا مبتلا می‌‌شوند

دکتر قارونی می‌‌افزاید: نکته مهم اینجاست که استرس و فشارهای عصبی می‌‌تواند به عنوان عاملی تشدید کننده در بروز فشارخون محسوب شود‌. به همین دلیل است که افراد عجول، عصبی، همراه با تنش و نگرانی 10بار بیشتر از همسالان خود که انسانی آرام و به دور از اضطراب هستند به فشار خون بالا مبتلا می‌‌شوند که در دراز مدت ممکن است سرخرگ‌‌ها نیز مسدود شود‌. از این مشکل می‌‌توان با ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی جلوگیری کرد‌.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد