ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
یائسگی مرحلهای از بهداشت زنانگی است که در این دوره، عادات ماهانه متوقف میشود و قدرت تولید مثل و بارور شدن دیگر وجود نخواهد داشت.
در این دوره هم مانند زمان بلوغ، زنان تغییرات هورمونی بسیاری را تجربه میکنند که این تغییرات در عین حال اختلالات سلامتی را نیز موجب میشوند.
یائسگی مرحله مهمی از زندگی یک زن است و همزمان با بروز ضعف جسمی و روانی او، مراقبت شدید در این دوره مورد نیاز است. علائم معمول یائسگی شامل دورههای نامنظم عادت ماهانه، افت باروری، گرفتگی، مشکلات ادراری، نوسانات آشفتگیهای خلقی و پوکی استخوان هستند.
به گزارش سایت اینترنتی زیگسیوتانگ کوئین سیتی، در رژیم غذایی یک زن یائسه حداقل باید یکهزار و 200 تا یکهزار و 500 میلی گرم کلسیم گنجانده شود. بنابراین مصرف ماست، سبزیجات برگ پهن و سبز، شیر و پنیر حائز اهمیت است. در این دوره زنان کلسترول ذخیره میکنند و به همین خاطر خطر ابتلا به امراض قلبی در آنها افزایش پیدا میکند. بنابراین در رژیم غذایی آنها باید اسیدهای چرب امگا ـ 3 افزوده شود. غذاهای غنی از امگا ـ 3 شامل ماهی و غذاهای دریایی هستند.
در این دوره افزودن میوهها به رژیم غذایی ضروری است، چون میوهها سرشار از ویتامینهای مورد نیاز زنان در زمان یائسگی هستند. همچنین منابع غذایی غنی از ویتامین B و B-12 باید به رژیم آنها افزوده شود. رژیم غذایی دوره یائسگی همچنین باید حاوی فیبر خوراکی فراوان باشد.
غذاهای غنی از فیبر خوراکی شامل گندم سبوس دار، میوهها و غلات هستند. این فیبر خوراکی به هضم غذا کمک میکند و در نتیجه کلسترول را کاهش میدهند. خطر یبوست را برطرف میکنند و قند خون را متعادل نگه می دارند.
در پایان تاکید میشود که سویا منبع بسیار خوبی برای مقابله با علائم یائسگی است.
سویا حاوی نیتراستروژن است که برای بهبود علائم یائسگی مثل گرگرفتگی و کمبود کلسیم مفید است. همچنین انرژی بدن را تامین میکند.