ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
مصرف شیر و فرآورده های آن سبب نرم شدن مخاط مجاری تنفسی فوقانی، مری و معده می شود و عملکرد دستگاه های تنفس و گوارش را بهبود می بخشد.
از سوی دیگر به دلیل وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتری های مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می کنند، التهابات و بیماری های دستگاه گوارش را کاهش می دهد.کاهش التهاب ها در مقابله با رادیکال های آزاد که به صورت آلاینده ها وارد بدن شده اند و در بروز سرطان موثر هستند، تاثیر بسزایی دارد و به سلامت بدن کمک می کند.
به ویژه مصرف دوغ و ماست های "پروبیوتیک" به علت دارا بودن میکروارگانیسم های خاص در عملکرد بهتر دستگاه گوارش به هنگام آلودگی هوا تاثیر بسزایی دارند.
همچنین افرادی که کمبود کلسیم دارند،بیشتر در خطر آلودگی با سرب موجود در هوای آلوده قرار می گیرند و علت آنست که گیرنده های فلزات دو ظرفیتی در بدن انسان بصورت رقابتی عمل می کند.در صورتی که این گیرنده ها، قبلا با فلزات مورد نیاز بدن مانند آهن و کلسیم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار می گیرد پس مصرف بیشتر لبنیات،این گیرنده ها را اشباع می کند.
از طرف دیگر شیر به دلیل دارا بودن فسفر،منیزیم و کلسیم،خنثی کننده سموم است.
همچنین هنگام آلودگی هوا،ساخت ویتامین دی از طریق پوست به شدت کاهش می یابد. بهمین دلیل در شهرهای بزرگ که معمولا هوای آلوده دارند،کمبود ویتامین "د" از شیوع بالایی بر خوردار است این در حالی است که گروه شیر و لبنیات در هرم مواد غذایی، افزون بر اینکه منبع خوب کلسیم است،منبع مناسبی نیز برای ویتامین دی محسوب می شود.