زمینلرزه که چیزی جزفعل و انفعالات طبیعی کرۀ زمین نیست همواره جزء مخربترین حوادث تاریخ ثبت شده است.
جامعه بشری در زمانها و مکانهای مختلف حوادث مصیبتبار ناشی از این پدیده طبیعی را تجربه کرده و شاهد خسارتهای جانی و مالی گستردهای بوده است. در سال 1383 هزاران نفر در جنوب آسیا در اثر سونامی کشته و یا ناپدید شدند و سواحل زیبای آن منطقه که همه ساله جمعیت زیادی را از اقصا نقاط دنیا به خود جذب میکند این بار کودکان زیادی را در آغوش مادرانشان بلعید.
زمینلرزه سال 1388 چین تعداد بیشماری کشته و مجروح بر جای گذاشت که از آن جمله هزاران کودکی بودند که در مدارس به زیر آوار ماندند. و سرانجام زلزلۀ سال 1388 هاییتی بار دیگر قلب همه انساندوستان را به درد آورد. پرتوپرینس حتی از جمعآوری قربانیان حادثه نیز عاجز مانده بود.و اما، کشور ما ایران که بر روی چندین گسل بزرگ فعال قرار گرفته جسته گریخته سنگینترین هزینهها را بابت اتفاقاتی از این قبیل پرداخته است. در سال 1382 بخش اعظمی از شهر تاریخی بم با 3000 سال میراث فرهنگی بشریت در کمتر از یک دقیقه با خاک یکسان شد. زلزله لار، منجیل و حوادثی اینچنین بارها و بارها در این سرزمین تکرار شده است.
پژوهش و ارتقای روزافزون دانش مرتبط، اطلاعرسانی مستمر و بکارگیری یافتههای علمی در فرایند ساخت و ساز ابزارهائی هستند که میتوانند در پیشگیری یا حداقل کاهش اینگونه مصببتهای خانمان برانداز موثر واقع شوند.