همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

علل اصلی سایش دندان‌ها چیست

مشکلات دهان و دندان یکی از رایج‌ترین مسائلی است که مردم با آن روبه‌رو هستند. البته در این دوران مردم بیش از پیش به سلامت و بهداشت دهان و دندان خود اهمیت می‌دهند، اما با وجود این باز هم مشکلاتی در ارتباط با دندان‌ها وجود دارد. یکی از این مشکلات که شاید شما هم با آن روبه‌رو شده باشید، سایش دندان‌هاست.

جلوگیری از ایجاد سایش

دکتر حمیدزاده در مورد روش‌های جلوگیری از سایش دندان‌ها می‌گوید: همکاران دندانپزشک می‌توانند با مشاهده کلینیکی محل سایش‌‌ها، اقدام به از بین بردن عوامل موثر در ایجاد این مشکل کنند. به عنوان مثال تغییر در شیوه تغذیه بیماران یکی از نکات موثر است. جایگزین کردن نوشیدنی‌های اسیدی با موادی نظیر شیر یا دوغ یکی از راه‌های ایجاد تغییرات موثر است. همچنین دندانپزشک باید به بیمار توصیه کند بلافاصله پس از خوردن یا آشامیدن مواد غذایی اسیدی مسواک نزند. در مواردی نیز دندانپزشک باید بیمار را به متخصص گوارش ارجاع دهد. در مواردی که بازگشت مواد اسیدی معده به داخل حفره دهان موجب سایش می‌شود، با درمان بموقع و موثر متخصص گوارش حل خواهد شد.

وی به آموزش شیوه صحیح مسواک زدن اشاره می‌کند و می‌افزاید: آموزش صحیح مسواک زدن و استفاده از خمیردندان‌های مناسب، راهی برای پیشگیری از بروز مشکل و از دست رفتن نسج دندان‌هاست. بعلاوه، با توصیه به استفاده از دهانشویه‌های حاوی فلوراید می‌توانیم باعث تقویت مینای دندان و کاهش حساسیت دندانی شویم. در نهایت می‌توانیم برای جلوگیری از دست دادن دندان‌ها، به ترمیم و بازسازی سطوح از دست رفته اقدام کنیم.

دکتر حمیدزاده با اشاره به استفاده از لوازمی خاص برای کاهش اثرات سایش دندان‌ها می‌افزاید: در مواردی که بیمار در طول شبانه روز دچار تنش‌های عصبی و اسپاسم‌های عضلانی شدید در ناحیه مفصل گیجگاهی و فکی است، می‌توانیم اقدام به ساخت نایت گارد (Night guard) کرده و از آن در زمان‌ها و شرایط مختلف (هنگام کار، مطالعه، رانندگی یا هنگام خواب) استفاده کنیم. با استفاده از نایت گارد مانع ساییدن دندان‌ها و از بین رفتن مینای دندان در سطوح جونده می‌شویم.

دکتر داریوش حمیدزاده، دندانپزشک به عوامل ایجاد سایش اشاره کرده و در این‌باره به «جام‌جم» می‌گوید: عوامل مختلفی که باعث از دست رفتن نسج دندان می‌شوند، می‌توانند زمینه‌ساز سایش باشند. سایش دندان ممکن است بر اثر استفاده از مواد شیمیایی اسیدی اتفاق بیفتد یا در نتیجه فشارهای مکانیکی ایجاد شود یا بر اثر ساییدن دندان‌ها روی هم به وجود آید.

وی می‌افزاید: مصرف نوشیدنی‌های اسیدی یا کار در محیط‌هایی خاص که در تماس مستقیم با مواد شیمیایی اسیدی و بخارات حاصل از آن هستند، می‌توانند باعث سایش دندان‌ها شوند. در این شرایط به طور معمول سطح بیرونی دندان‌ها درگیر می‌شود. همین مساله باعث نازک شدن مینای دندان شده و با گذشت زمان، مقاومت دندان را کاهش می‌دهد. در نتیجه ممکن است ترک‌هایی نیز روی دندان‌ها ایجاد شود. در این شرایط، فرد در مقابل سرما و گرما احساس ناراحتی می‌کند.

دکتر حمیدزاده یادآور می‌شود؛ در موارد دیگر، افرادی که به دلیل ناراحتی‌های گوارشی محتویات اسید معده‌شان به داخل حفره دهانی راه می‌یابد، سطح داخلی دندان‌هایشان درگیر می‌شود.

این دندانپزشک در مورد فشارهای مکانیکی که باعث سایش می‌شوند، می‌گوید: افرادی که از مسواک‌های زبر و خمیردندان‌های نامناسب (حاوی مواد ساینده) استفاده می‌کنند یا از روش‌های درست مسواک زدن غافل هستند یا کسانی که این عمل (مسواک زدن) را به صورت افراطی و وسواس‌گونه انجام می‌دهند، ممکن است با این مشکل روبه‌رو شوند. در این شرایط طوق دندان‌ها به کلی از بین رفته و مستعد شکستگی در قسمت تاج می‌شوند.

وی اضافه می‌‌کند: گاهی نیز این ضایعه بر اثر ساییدن دندان‌ها روی هم ایجاد می‌شود. این عادت که در هر زمانی از شبانه روز ممکن است وجود داشته باشد، باعث از بین رفتن مینای دندان‌ها در سطوح جونده می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد