همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

همه چیز ازهمه جا

عکس و مطالب خوندنی ودیدنی

اکریلامید موجود در سیب‌زمینی سرخ‌شده سرطان‌زاست

پگاه امینی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به اینکه سیب‌زمینی یک گیاه یک ساله است که از غده‌های موجود در ریشه‌های آن استفاده می‌کنیم، بیان داشت: این گیاه غنی از بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) است که پس از پخت به آسانی جذب بدن می‌شود.
وی با بیان اینکه مهم‌ترین ماده در سیب‌زمینی نشاسته است و برای تامین انرژی مفید محسوب می‌شود، افزود: سیب زمینی حاوی ویتامین C بالایی است و هر 100 گرم آن 20 تا 25 میلی‌گرم ویتامین C دارد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی انجمن تغذیه اصفهان با اشاره به اینکه ویتامین C سیب‌زمینی بر اثر نگهداری در انبار از بین می‌رود، اظهار داشت: بهتر است در هنگام پخت سیب‌زمینی آن را با پوست پخته و مصرف کنید.
وی با بیان اینکه روش‌های پخت سیب‌زمینی به صورت آب‌‌پز، تنوری و سرخ‌شده است، تصریح کرد: در روش آب‌پزکردن بهتر است ابتدا آب را به جوش آورده و در نهایت سیب‌زمینی را در آن گذاشته و بعد از پخت آنها را از آب خارج کنید و نگذارید در آب گرم بمانند.

پگاه امینی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به اینکه سیب‌زمینی یک گیاه یک ساله است که از غده‌های موجود در ریشه‌های آن استفاده می‌کنیم، بیان داشت: این گیاه غنی از بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) است که پس از پخت به آسانی جذب بدن می‌شود.
وی با بیان اینکه مهم‌ترین ماده در سیب‌زمینی نشاسته است و برای تامین انرژی مفید محسوب می‌شود، افزود: سیب زمینی حاوی ویتامین C بالایی است و هر 100 گرم آن 20 تا 25 میلی‌گرم ویتامین C دارد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی انجمن تغذیه اصفهان با اشاره به اینکه ویتامین C سیب‌زمینی بر اثر نگهداری در انبار از بین می‌رود، اظهار داشت: بهتر است در هنگام پخت سیب‌زمینی آن را با پوست پخته و مصرف کنید.
وی با بیان اینکه روش‌های پخت سیب‌زمینی به صورت آب‌‌پز، تنوری و سرخ‌شده است، تصریح کرد: در روش آب‌پزکردن بهتر است ابتدا آب را به جوش آورده و در نهایت سیب‌زمینی را در آن گذاشته و بعد از پخت آنها را از آب خارج کنید و نگذارید در آب گرم بمانند.
امینی ادامه داد: در روش تنوری، سیب‌زمینی‌‌ها را با پوست در داخل فویل قرار داده و سپس با حرارت فر پخته و در نهایت با اضافه کردن مقداری سبزیجات معطر از آن استفاده کنید.
وی در مورد مزیت این روش در مقایسه با روش سرخ‌کردن خاطرنشان کرد: مزیت‌های این دو روش در مقایسه با سرخ‌کردن حذف روغن، پوست نکندن سیب‌زمینی، جلوگیری از هدر رفتن ویتامین C و آهن موجود در سیب‌زمینی است.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی انجمن تغذیه اصفهان با اشاره به معایب استفاده از روش سرخ‌کردن سیب‌زمینی گفت: جذب روغن فراوان، چاق کنندگی و به وجود آمدن ترکیبی سرطان‌زا به نام اکریلامید که در غذاهای سرشار از کربوهیدرات در طی فرایند سرخ‌‌کردن از معایب استفاده از روش سرخ کردن است.
وی با بیان اینکه افراد لاغری که تمایل به افزایش وزن دارند می‌توانند از سیب‌زمینی سرخ‌کرده استفاده کنند، گفت: مصرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده در کودکان و نوجوانانی که نیاز افزون‌تری به انرژی دارند به دلیل کالری بالاتر و اشتها برانگیز بودن آن گزینه مناسب‌تری نسبت به سیب زمینی آب‌پز یا تنوری است.
امینی با اشاره به اینکه در صد گرم سیب زمینی آب‌پز 75 کیلوکالری و در صد گرم چیپس سیب زمینی 500 کیلوکالری انرژی وجود دارد، اظهار داشت: در صورتی ‌که این افراد تمایل به استفاده از سیب‌زمینی سرخ شده دارند، حتما در کنار آن از سبزیجات استفاده کرده تا نیاز به دریافت فیبر و ویتامین‌ها و دیگر مواد معدنی نیز برطرف شود.
وی با بیان اینکه در هنگام استفاده از سیب‌‌زمینی سرخ‌کرده موارد زیادی رعایت شود، افزود: بهتر است از روش سرخ کردن عمیق (در سرخ‌کن یا ماهی‌تابه با قطر زیاد) استفاده شود، در این روش مواد غذایی در روغنی که قبلا داغ شده غوطه‌ور می‌شوند و لایه روغن به صورت عایق سطح غذا را می‌پوشاند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد