
پوست نارنج و داخل نارنج دارای فواید بسیار زیادی می باشد ، آیا از این فواید اطلاعی دارید؟
امروزه قسمتهای مختلف درخت نارنج مصارف فراوانی در پزشکی یا علم تغذیه دارد. به علاوه، استفاده از آن در زیبایی نیز جایگاه ویژهای یافته است.
در پوست نارنج انواع ویتامینهای A ،B ،C و کاروتنوئید و پکتین و مواد دیگر وجود دارد و از پوست تازه آن اسانس نارنج به دست میآورند. به علاوه نارنج تقویت کننده بدن و معده، اشتها آور، ضد سوء هاضمه، ضد سرفه و ضد خونریزی است و حتی خاصیت ضد سرطانی دارد که برای مصرف میتوان در وعدههای صبح، ظهر و شب، هر بار یک قاشق چایخوری از پودر آن را با کمی شکر یا دم کرده پوست آن، مصرف کرد.
برگ نارنج عطر مطبوع و طعم تلخ دارد، آرام کننده و ضد تشنج بوده و در درمان سوء هاضمه موثر است. ضمن این که برگهای جوان خشک را میتوان با 2 برابر وزن معادل پوست بیرونی نارنج مخلوط و دم کرده که اثر نیرودهنده قوای عضلانی داشته و حافظه را تقویت میکند.
عرق بهار نارنج یا دم کرده غنچههای ناشکفته و خشک شده آن را به عنوان داروی ضد تشنج در بیماریهای عصبی و بیخوابیهای عصبی و همچنین رفع سکسکه به کار میبرند. ضمن این که دارای اثر خواب آور، اشتهاآور و رفع تپش قلب است.
از نارنج نه تنها در طب بلکه در زیبایی نیز استفاده میشود و اگر ورقههای نازک نارنج را تقریبا 20 دقیقه روی پوست قرار دهید، برای جمع شدن منافذ پوست و تامین لطافت و نرمی آن در افرادی که پوست چرب دارند، مفید است. همچنین از مخلوط آب نارنج و گلاب (به نسبت 1 به 3) لوسیون مناسبی برای پوست دست و صورت میتوان تهیه کرد. آب نارنج در تغذیه به عنوان چاشنی استفاده میشود و نیز دانه خشک و آسیاب شده آن اثر ملین دارد.